Τετάρτη, 30 Ιούλ 2025
Βεργίνα Τηλεόραση
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΣΠΟΡ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΕΚΠΟΜΠΕΣ
  • WEB TVWEB TVWEB TV
Ρoή Ειδήσεων
Φορολογικές και ασφαλιστικές δηλώσεις: Παράταση σε περίπτωση έκτακτων γεγονότων των λογιστών
Χουρδάκης από Σύμη και Χάλκη: «Άμεση ενίσχυση της μικρονησιωτικότητας – δεν υπάρχουν νησιά δεύτερης ταχύτητας»
Πάνω από τις κομματικές ιδεολογίες να είναι η πατρίδα
Πληρωμές ΟΠΕΚΑ: Πότε καταβάλλονται 281.414.240 ευρώ σε 1.103.979 δικαιούχους
Συνάντηση του Υπουργού Ανάπτυξης Τάκη Θεοδωρικάκου με τον Πρόεδρο του ΣΕΒ
Δείτε live τη συζήτηση στη Βουλή για την υπόθεση του ΟΠΕΚΕΠΕ
Μητσοτάκης: Στόχος τα €950 κατώτατος μισθός
Μάκης Βορίδης στη Βουλή για τον ΟΠΕΚΕΠΕ: Περίμενα να ακούσω την κατηγορία, δεν άκουσα τίποτα
Στις 10 ισχυρότερες δονήσεις από το 1900 ο σεισμός-μαμούθ που «χτύπησε» τη Ρωσία
Θεσσαλονίκη: Πυροσβεστικό αεροσκάφος ακινητοποιήθηκε στο αεροδρόμιο Μακεδονία λόγω βλάβης
Font ResizerAa
Βεργίνα ΤηλεόρασηΒεργίνα Τηλεόραση
Search
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΣΠΟΡ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΕΚΠΟΜΠΕΣ
  • WEB TVWEB TVWEB TV
Ακολουθησε μας
  • Πολιτική Απορρήτου
  • Όροι Χρήσης
  • Διαφημιστείτε σε εμάς
  • Επικοινωνία
© 2024 Verginanews
ΕΛΛΑΔΑ

Άρειος Πάγος: Συζήτηση για τους τόκους δανείων του νόμου Κατσέλη-Υπέρ των δανειοληπτών η Αδειλίνη

5 μήνες ago
Κοινοποίηση
3 Λεπτά ελάχιστη ανάγνωση
Κοινοποίηση


Στην κατάμεστη αίθουσα της Ολομέλειας του Αρείου Πάγου συζητήθηκε σήμερα (27.02.2025) το θέμα του τοκισμού των δόσεων οφειλετών του νόμου Κατσέλη. Η υπόθεση για το θέμα του νόμου Κατσέλη, έφτασε στον Άρειο Πάγο μετά από προδικαστικό ερώτημα, που απηύθυνε του Ειρηνοδικείου Ιωαννίνων σχετικά με το αν το επιτόκιο των μηνιαίων δόσεων υπολογίζεται επί του συνόλου της οφειλής ή επί κάθε μηνιαίας δόσης.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Γεωργία Αδειλίνη, τάχθηκε υπερ των δανειοληπτών επισημαίνοντας ότι «ο υπολογισμός του επιτοκίου πρέπει να γίνει επί της μηνιαίας δόσης και όχι επί του κεφαλαίου της οφειλής, διότι κατ’ αυτόν τον τρόπο εναρμονίζεται με τον πρωταρχικό σκοπό του ν. 3869/2010, δηλαδή την αντιμετώπιση των σοβαρών οικονομικών και κοινωνικών προβλημάτων στα οποία οδήγησε η υπερχρέωση των φυσικών προσώπων και την απαλλαγή των χρεών των υπερχρεωμένων δανειοληπτών, προς εξυπηρέτηση του ευρύτερου, δημόσιου συμφέροντος, σκοπού της επανάκτησης από τους τελευταίους της αγοραστικής τους δύναμης και της επανένταξής τους στην οικονομική και κοινωνική δραστηριότητα».

Η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου επισήμανε επίσης πως «βασικό κριτήριο συνιστά η διασφάλιση της αξιοπρεπούς διαβίωσης του οφειλέτη και της οικογένειάς του, ο συνδυασμός της μεγαλύτερης κατά το δυνατόν ικανοποίησης των πιστωτών με τη βασική προστασία της προσωπικής αξιοπρέπειας και, συνακόλουθα, την εξασφάλιση και διατήρηση ενός στοιχειώδους επιπέδου διαβίωσης του οφειλέτη και των προστατευόμενων μελών της οικογένειάς του».

Από την πλευρά του, ο νομικός παραστάτης της δανειολήπτριας ανέφερε ότι «το βασικό θέμα είναι η προστασία κατοικίας και στέγης που αποτελεί προϋπόθεση αξιοπρεπούς διαβίωσης με βάση και την ΕΣΔΑ. Είναι σαφές ότι την περίοδο του νόμου Κατσέλη η γενικευμένη οικονομική κατάσταση είχε παγιωθεί με χαμηλούς μισθούς. Δεν υπήρχε περίπτωση ο δικαστής και ο νομοθέτης να είχε στο μυαλό του ότι ο τόκος θα ήταν πολλαπλάσιος της δόσης».

Στον αντίποδα, ο δικηγόρος της εταιρείας διαχείρισης «κόκκινων δανείων» σημείωσε πως η οφειλέτρια έλαβε δάνειο 215.000 ευρώ και η οφειλή της μειώθηκε στα δικαστήρια στα 144.000 ευρώ, ενώ το 2019 επιμηκύνθηκε ο χρόνος οφειλής. «Θέλει δηλαδή να επιστρέψει το δάνειο άτοκο, δεν μπορεί η οφειλή να είναι άτοκη ή να είναι 15.000 ευρώ για 40 χρόνια» τόνισε ο δικηγόρος. Η απόφαση του Αρείου Πάγου αναμένεται το επόμενο διάστημα.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:SliderΆρειος ΠάγοςΕπιτόκιο
Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
Facebook Email Αντιγραφή συνδέσμου Εκτύπωση
Προηγούμενο άρθρο ΣΥΡΙΖΑ: Ανακοίνωση με αιχμές για παραίτηση της κυβέρνησης με αφορμή το πόρισμα του ΕΟΔΑΣΑΑΜ
Επόμενο άρθρο Μάντσεστερ Σίτυ: Εκτός για δύο μήνες ο Τζον Στόουνς, πρόβλημα στο μηρό για τον Άγγλο στόπερ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Φορολογικές και ασφαλιστικές δηλώσεις: Παράταση σε περίπτωση έκτακτων γεγονότων των λογιστών
14 λεπτά ago
Χουρδάκης από Σύμη και Χάλκη: «Άμεση ενίσχυση της μικρονησιωτικότητας – δεν υπάρχουν νησιά δεύτερης ταχύτητας»
27 λεπτά ago
Πάνω από τις κομματικές ιδεολογίες να είναι η πατρίδα
49 λεπτά ago
Πληρωμές ΟΠΕΚΑ: Πότε καταβάλλονται 281.414.240 ευρώ σε 1.103.979 δικαιούχους
1 ώρα ago
Συνάντηση του Υπουργού Ανάπτυξης Τάκη Θεοδωρικάκου με τον Πρόεδρο του ΣΕΒ
2 ώρες ago

Ακολουθήστε μας στα social media

Ακολουθήστε το verginanews.gr στο Instagram και το Facebook για να είστε πάντα ενημερωμένοι. Στο youtube μας μπορείτε να απολαύσετε όλες τις τελευταίες εκπομπές μας.
FacebookLike
XΑκολούθησε
InstagramΑκολούθησε
YoutubeSubscribe

ΕΚΠΟΜΠΕΣ

ΒΕΡΓΙΝΑ TV: Σημαντική μείωση του κόστους ρεύματος για τα ελληνικά πανεπιστήμια

Για τη σημαντική οικονομική ωφέλεια που θα έχουν τα ελληνικά ΑΕΙ από τη μείωση στο…

Ελένη Ευσταθίου

Π. Λαφαζάνης: “Μέγας Αρχιπραξικοπηματίας και μέγας μυθομανής ο Παυλόπουλος”-Α. Μητρόπουλος: “Κατέστρεψε το Κοινωνικό Κράτος ο Τσίπρας, έχει ρόλο να παίξει”

Π. Λαφαζάνης: «Μέγας Αρχιπραξικοπηματίας» ο Παυλόπουλος και «μέγας μυθομανής» Α. Μητρόπουλος: Έχει ρόλο ο Τσίπρας να…

News Room

Ο Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως Βαρνάβας στη Βεργίνα τηλεόραση

Ο Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως Βαρνάβας στη Βεργίνα τηλεόραση και στην εκπομπή "σχολιάζοντας την επικαιρότητα…

News Room

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δείτε live τη συζήτηση στη Βουλή για την υπόθεση του ΟΠΕΚΕΠΕ

News Room
ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Πυροσβεστικό αεροσκάφος ακινητοποιήθηκε στο αεροδρόμιο Μακεδονία λόγω βλάβης

News Room
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ερώτηση Χουρδάκη για τα άδικα πρόστιμα του ΕΦΚΑ σε συνεπείς εργοδότες

News Room
ΕΛΛΑΔΑ

Μετρό Θεσσαλονίκης: Στο αμαξοστάσιο της Πυλαίας ένα ακόμα νέο τρένο

News Room
Βεργίνα Τηλεόραση
Facebook Twitter Youtube Rss
Copyright © 2024 VerginaNews
  • Πολιτική Απορρήτου
  • Όροι Χρήσης
  • Διαφημιστείτε σε εμάς
  • Επικοινωνία
adbanner
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?