Τετάρτη, 30 Ιούλ 2025
Βεργίνα Τηλεόραση
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΣΠΟΡ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΕΚΠΟΜΠΕΣ
  • WEB TVWEB TVWEB TV
Ρoή Ειδήσεων
Φάμελλος: Η εξεταστική θα «κουκουλώσει τη δικογραφία»
ΟΠΕΚΕΠΕ: Με 166 υπέρ πέρασε η πρόταση των βουλευτών της ΝΔ για Εξεταστική Επιτροπή
Μητσοτάκης για ΟΠΕΚΕΠΕ: Το ελληνικό κράτος θα αποκτήσει πλήρη εικόνα όλων όσων μεσολάβησαν
Βρετανία: Αναγνώριση του Παλαιστινιακού κράτους τον Σεπτέμβρη ανακοίνωσε ο Στάρμερ
Μητσοτάκης: Συνάντηση με τον δήμαρχο Κυθήρων για τη στήριξη του νησιού μετά τη φωτιά
Χατζηδάκης: Το νερό είναι και θα παραμείνει δημόσιο αγαθό
Politico: Ποιοι είναι οι χαμένοι και οι κερδισμένοι της εμπορικής συμφωνίας ΗΠΑ-ΕΕ
Πληρωμές ΟΠΕΚΑ: Πότε καταβάλλονται 281.414.240 ευρώ σε 1.103.979 δικαιούχους
Χρηματοδότηση έργων φυσικού αερίου στη Δυτική Μακεδονία συνολικού ύψους 9 εκατ. ευρώ
Ζαχαράκη: 800.000 ευρώ στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας για ασφάλεια και τεχνική υποστήριξη
Font ResizerAa
Βεργίνα ΤηλεόρασηΒεργίνα Τηλεόραση
Search
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΣΠΟΡ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΕΚΠΟΜΠΕΣ
  • WEB TVWEB TVWEB TV
Ακολουθησε μας
  • Πολιτική Απορρήτου
  • Όροι Χρήσης
  • Διαφημιστείτε σε εμάς
  • Επικοινωνία
© 2024 Verginanews
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Ανδρέας Γαβαλάς: Στον πάγκο του Κολοσσού Ρόδου στα 24 του έτη!

7 μήνες ago
Κοινοποίηση
6 Λεπτά ελάχιστη ανάγνωση
Κοινοποίηση


Ο Ανδρέας Γαβαλάς ήταν το Σάββατο (4/1) το πρόσωπο της ημέρας για το ελληνικό μπάσκετ και τη Stoiximan Basket League. Κάτι λογικό αν σκεφτεί κανείς ότι είναι μόλις 24 χρονών και κάθισε στον πάγκο του Κολοσσού Ρόδου ως πρώτος προπονητής λόγω της ασθένειας του Θωμά Νίκου και οδήγησε τους Ροδίτες στην νίκη με σκορ 96-57 επί του Αμαρουσίου.

Το βλέμματα έπεσαν αμέσως πάνω στον νεαρό τεχνικό, που βρίσκεται από το καλοκαίρι στο προπονητικό επιτελείο της ομάδας της Ρόδου. Εμείς, λοιπόν, σας παρουσιάζουμε το προφίλ του Ανδρέα Γαβαλά.

Τα πρώτα βήματα στην Ρόδο και οι σπουδές στην Αθήνα

Ο Ανδρέας Γαβαλάς γεννήθηκε στις 19 Ιουνίου 2000. Ο πατέρας του είναι από την Αθήνα και η μητέρα του από την Ρόδο. Στην Ρόδο ήταν που έζησε και τα παιδικά του χρόνια, δείχνοντας από νωρίς αγάπη για τον αθλητισμό, αφού ασχολήθηκε με το μπάσκετ. Όταν ακόμα ήταν μάλιστα 14-15 ετών, ασχολήθηκε ερασιτεχνικά με την αθλητική δημοσιογραφία, αφού συνεργάστηκε με τοπικά μέσα. Το μπάσκετ και ο Κολοσσός ήταν ένα από τα θέματα που ασχολήθηκε δημοσιογραφικά, ωστόσο έγραφε και για άλλα αθλήματα. Το μπάσκετ, βέβαια, ήταν το άθλημά του και αυτό με το οποίο ασχολείτο, παίζοντας στον σύλλογο «Ροδίων Άθλησις».

Το 2018, ο Γαβαλάς έδωσε Πανελλήνιες και μπήκε στο ΤΕΦΑΑ Αθηνών. Τότε ήταν που ήρθε και η πρώτη ευκαιρία του στην προπονητική, αφού έπειτα από επικοινωνία που είχε με τον υπεύθυνο Ακαδημιών -και υπεύθυνο επικοινωνίας- της ΑΕΚ, Γιώργο Νικολάου, εντάχθηκε στο προπονητικό team των ακαδημιών της Ένωσης, αρχικά εθελοντικά, μέχρι να κερδίσει την θέση του.

Η εξαετία στην ΑΕΚ Betsson και ο Κολοσσός

Στην ΑΕΚ, ο Γαβαλάς ξεκίνησε ως προπονητής στις μικρές ηλικίες -καθώς παράλληλα σπούδαζε- φτάνοντας να προπονήσει μέχρι το παιδικό τμήμα της ομάδας, ενώ εντάχθηκε και στο τεχνικό επιτελείο της εφηβικής ομάδας, στο πλευρό του Νάκη Μουρατίδη (ο οποίος πλέον βρίσκεται στην Κίνα).

Η δουλειά που έκανε στο αναπτυξιακό κομμάτι μαζί με τον Μουρατίδη είχε ως αποτέλεσμα την σεζόν 2022/23 να πάρει προαγωγή και να ενταχθεί στο προπονητικό επιτελείο του Ηλία Καντζούρη στο ανδρικό τμήμα της Ένωσης, στο οποίο έμεινε για μία διετία, αφού βρέθηκε και στο πλευρό του Ζοάν Πλάθα, όντας υπεύθυνος για το scouting των αντιπάλων.

Το καλοκαίρι του 2024 έγιναν αλλαγές στην ΑΕΚ Betsson. Υπήρχε η πρόθεση να παραμείνει ο Γαβαλάς, ωστόσο χρειάστηκε χρόνος μέχρι να αποφασιστεί ότι τελικά θα καθίσει στον πάγκο της ομάδας ο Ντράγκαν Σάκοτα. Όταν πλέον έγινε η προσέγγιση στον νεαρό τεχνικό, αυτός είχε ήδη δεσμευτεί προφορικά να ακολουθήσει τον Γιώργο Σιγάλα στον Κολοσσό και δεν ήθελε να αθετήσει την συμφωνία.

Έχοντας… επαναπατριστεί, ο Γαβαλάς ήταν πλέον σταθερό μέλος του προπονητικού επιτελείου της ομάδας, παραμένοντας στην θέση του ακόμα και μετά την αποχώρηση του Γιώργου Σιγάλα και ακολούθως του Μάκη Γιατρά.

Ο ιστορικός αγώνας με το Μαρούσι

Ο Κολοσσός Ρόδου έκανε κανονικά την προετοιμασία του για τον κρίσιμο αγώνα με το Μαρούσι όλη την προηγούμενη εβδομάδα. Ο Θωμάς Νίκου είχε προσβληθεί από ίωση και υπήρχε εξ αρχής η σκέψη ότι στο τέλος μπορεί να μην κατάφερνε να καθίσει στον πάγκο της ομάδας, αφού υπήρχε και ο φόβος ότι θα κολλούσε κάποιον παίκτη.

Η τελική απόφαση ανακοινώθηκε το πρωί του Σαββάτου (5/1) σε όλους στον Κολοσσό, με τους παίκτες να ακολουθούν αυτό το σκεπτικό, αφού πλέον γνώριζαν τον Γαβαλά. Το αγωνιστικό πλάνο είχε εκπονηθεί μέσα στην εβδομάδα και υπήρχε διαρκής επικοινωνία με τον κόουτς Νίκου κατά την διάρκεια του αγώνα.

Κάπως έτσι, έφτασε η ώρα για το ιστορικό παιχνίδι, με τον Κολοσσό να φτάνει σε μία σπουδαία νίκη, με ένα 24χρονο προπονητή στον πάγκο του και ένα ρόστερ στο οποίο μόνο ένας παίκτης -ο Ιωσήφ Κολοβέρος– ήταν μικρότερος σε ηλικία από τον άνθρωπο που καθοδήγησε την ομάδα.

Από την νέα εβδομάδα, ο Θωμάς Νίκου θα βρίσκεται κανονικά στον πάγκο και ο Ανδρέας Γαβαλάς θα είναι στο πλευρό του, έχοντας το ρόλο που είχε, αφού πρόλαβε όμως να γράψει ιστορία. Και η ζωή θα συνεχιστεί κανονικά για τον Κολοσσό, που διατήρησε ζωντανές τις ελπίδες παραμονής του στη Stoiximan Basket League.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
Facebook Email Αντιγραφή συνδέσμου Εκτύπωση
Προηγούμενο άρθρο Νέα ήττα για τους Μπακς, αυτή τη φορά από τους Μπλέιζερς, παρά τους 31 πόντους του Γιάννη Αντετοκούνμπο
Επόμενο άρθρο Τα έθιμα των Θεοφανίων που αναβιώνουν στην Βόρεια Ελλάδα 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Φάμελλος: Η εξεταστική θα «κουκουλώσει τη δικογραφία»
3 ώρες ago
ΟΠΕΚΕΠΕ: Με 166 υπέρ πέρασε η πρόταση των βουλευτών της ΝΔ για Εξεταστική Επιτροπή
4 ώρες ago
Μητσοτάκης για ΟΠΕΚΕΠΕ: Το ελληνικό κράτος θα αποκτήσει πλήρη εικόνα όλων όσων μεσολάβησαν
5 ώρες ago
Βρετανία: Αναγνώριση του Παλαιστινιακού κράτους τον Σεπτέμβρη ανακοίνωσε ο Στάρμερ
5 ώρες ago
Μητσοτάκης: Συνάντηση με τον δήμαρχο Κυθήρων για τη στήριξη του νησιού μετά τη φωτιά
6 ώρες ago

Ακολουθήστε μας στα social media

Ακολουθήστε το verginanews.gr στο Instagram και το Facebook για να είστε πάντα ενημερωμένοι. Στο youtube μας μπορείτε να απολαύσετε όλες τις τελευταίες εκπομπές μας.
FacebookLike
XΑκολούθησε
InstagramΑκολούθησε
YoutubeSubscribe

ΕΚΠΟΜΠΕΣ

ΒΕΡΓΙΝΑ TV: Σημαντική μείωση του κόστους ρεύματος για τα ελληνικά πανεπιστήμια

Για τη σημαντική οικονομική ωφέλεια που θα έχουν τα ελληνικά ΑΕΙ από τη μείωση στο…

Ελένη Ευσταθίου

Π. Λαφαζάνης: “Μέγας Αρχιπραξικοπηματίας και μέγας μυθομανής ο Παυλόπουλος”-Α. Μητρόπουλος: “Κατέστρεψε το Κοινωνικό Κράτος ο Τσίπρας, έχει ρόλο να παίξει”

Π. Λαφαζάνης: «Μέγας Αρχιπραξικοπηματίας» ο Παυλόπουλος και «μέγας μυθομανής» Α. Μητρόπουλος: Έχει ρόλο ο Τσίπρας να…

News Room

Ο Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως Βαρνάβας στη Βεργίνα τηλεόραση

Ο Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως Βαρνάβας στη Βεργίνα τηλεόραση και στην εκπομπή "σχολιάζοντας την επικαιρότητα…

News Room

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Στην αντεπίθεση η ΠΑΕ: «Συνεδρίαση ντροπή του ΑΣ – Βάζουν σε πλειστηριασμό την οικογένεια του ΠΑΟΚ»

News Room
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΕΛΛΑΔΑ

Ο Εμμανουήλ Καραλής πήρε το χρυσό στο Βαλκανικό πρωτάθλημα στίβου – Το ασημένιο κέρδισε ο Γιάννης Ρίζος

News Room
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΕΛΛΑΔΑ

Χρυσός στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα ο Τεντόγλου με άλμα στα 8,07 μέτρα

News Room
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΕΛΛΑΔΑ

H Ελλάδα υποδέχτηκε τα “χρυσά” κορίτσια της εθνικής πόλο

News Room
Βεργίνα Τηλεόραση
Facebook Twitter Youtube Rss
Copyright © 2024 VerginaNews
  • Πολιτική Απορρήτου
  • Όροι Χρήσης
  • Διαφημιστείτε σε εμάς
  • Επικοινωνία
adbanner
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?