Τετάρτη, 2 Ιούλ 2025
Βεργίνα Τηλεόραση
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΣΠΟΡ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΕΚΠΟΜΠΕΣ
  • WEB TVWEB TVWEB TV
Ρoή Ειδήσεων
Δένδιας: Αλλαγή δόγματος στο Πολεμικό Ναυτικό – Ξεκινάμε συζήτηση για απόκτηση νέων υποβρυχιών
Τραμπ: Αστειεύεται τις απόπειρες απόδρασης μεταναστών από το «Αλκατράζ με αλιγάτορες»
Χατζηδάκης: Η κυβέρνηση θα κριθεί από το σύνολο του έργου της και όχι μόνο από τον ΟΠΕΚΕΠΕ
Θεσσαλονίκη: Φωτιά στο Ωραιόκαστρο – Επιχειρούν επτά εναέρια μέσα
Ελληνικό Χρηματιστήριο: Πρόταση για εξαγορά από το Euronext
ΟΠΕΚΕΠΕ: Το χρονοδιάγραμμα της task force και η αντιπολίτευση
ΗΠΑ: Ψηφίστηκε το «μεγάλο και ωραίο νομοσχέδιο» για τις περικοπές στον προϋπολογισμό
Μαρινάκης: «Θα σπάσουμε το απόστημα του ΟΠΕΚΕΠΕ αναζητώντας και το τελευταίο ευρώ»
ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Ανακοινώθηκαν τα ονόματα της νέας Κεντρικής Επιτροπής
Σέρρες: Φωτιά σε εργοστάσιο ξυλείας στο Νέου Σούλι
Font ResizerAa
Βεργίνα ΤηλεόρασηΒεργίνα Τηλεόραση
Search
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΣΠΟΡ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΕΚΠΟΜΠΕΣ
  • WEB TVWEB TVWEB TV
Ακολουθησε μας
  • Πολιτική Απορρήτου
  • Όροι Χρήσης
  • Διαφημιστείτε σε εμάς
  • Επικοινωνία
© 2024 Verginanews
ΕΛΛΑΔΑ

Ελάφρυνση της κατηγορίας για τον Κορκονέα πρότεινε ο Εισαγγελέας

6 έτη ago
Κοινοποίηση
5 Λεπτά ελάχιστη ανάγνωση
Κοινοποίηση



Σε μία άδεια σχεδόν αίθουσα, χωρίς αλληλέγγυους ο Εισαγγελέας πρότεινε σήμερα στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Λαμίας την αλλαγή της κατηγορίας για τον ειδικό φρουρό Επαμεινώνδα Κορκονέα, που καταδικάστηκε πρωτόδικα σε ισόβια για ανθρωποκτονία από πρόθεση και με άμεσο δόλο κατά του Αλέξη Γρηγορόπουλου τον Δεκέμβριο του 2008.
Η εκδίκαση της υπόθεσης της δολοφονίας Γρηγορόπουλου ξεκίνησε σε δεύτερο βαθμό το 2016 στο Εφετείο της Λαμίας. Σήμερα, μετά την ολοκλήρωση της αποδεικτικής διαδικασίας το δικαστήριο προχώρησε στην πρόταση του Εισαγγελέα, ο οποίος πρότεινε να μετατραπεί για τον Κορκονέα η κατηγορία σε ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο και για τον Βασίλη Σαραλιώτη να απαλλαγεί. Ο τελευταίος είχε καταδικαστεί για συνέργεια στην δολοφονία Γρηγορόπουλου σε δεκαετή κάθειρξη, ωστόσο είναι ελεύθερος με τον όρο να διαμένει στην Δράμα. Σύμφωνα με νομικούς κύκλους η πρόταση του Εισαγγελέα για μετατροπή της κατηγορίας δεν συνεπάγεται και μετατροπή της ποινής, καθώς με ισόβια κάθειρξη τιμωρείται η ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο.
Αποδεικτική διαδικασία
φωτο αρχείουΣήμερα ολοκληρώθηκε καταρχήν η αποδεικτική διαδικασία με την απολογία του Βασίλη Σαραλιώτη και την εξέτασή του από τον συνήγορο Πολιτικής Αγωγής κ. Νίκο Κωνσταντόπουλο. Ο Σαραλιώτης δήλωσε ότι δεν έχει ευθύνη καθώς δεν είχε συμμετοχή στην δολοφονία. Πριν διακόψει για λίγα λεπτά, το Δικαστήριο ρώτησε τον Επαμεινώνδα Κορκονέα εάν έχει κάτι να δηλώσει. Δήλωσε συντετριμμένος, αναλόγως με τα όσα είπε και στην απολογία του.
Πρόταση Εισαγγελέα
Η εκδίκαση συνεχίστηκε με την πρόταση του Εισαγγελέα της έδρας. Αφού μίλησε για περιοχές – άβατο («η αστυνομία έχει χρέος – είπε – να προστατεύει το κοινωνικό σύνολο και να εισβάλλει ή να εισέρχεται σε οποιοδήποτε χώρο, σε περιοχές της Ελλάδας όμως υπάρχει το λεγόμενο άβατο») και τον τρόπο με τον οποίο επιχειρεί η αστυνομία σε αυτές, αφού μίλησε πολλές φορές για τον αντιεξουσιαστικό χώρο,(«εκεί ήταν κάποια παιδιά που απλώς σύχναζαν. Όμως είναι ευνόητο ότι στην περιοχή συχνάζουν άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου ή έστω συμπαθούντα σε αυτόν») για τους μάρτυρες που κατέθεσαν, όπως είπε, υπό το πρίσμα συγκεκριμένης ιδεολογίας («όποιος εντυπωσιάζεται από την απλή παρουσία των αστυνομικών πώς μπορεί να αξιολογήσει την νομότυπη παρουσία της»)  αφού παραδέχθηκε ότι κρατώντας ο Κορκονέας το πιστόλι του σε οριζόντια θέση από το έδαφος δεν θα μπορούσε να μην έχει σκεφτεί την πιθανότητα να επιφέρει με την ενέργειά του αυτή θανατηφόρο αποτέλεσμα, αφού επεσήμανε ότι ο Γρηγορόπουλος ήταν ο μεγάλος άτυχος εκείνης της βραδιάς και αφού έκανε αναφορά «στον εορτασμό της επετείου του θανάτου του» και στην ιδιαιτερότητα της υπόθεσης καθώς «χάθηκε» ένα παιδί 15 ετών, πρότεινε την μετατροπή της κατηγορίας για τον Κορκονέα (εκτίει ποινή ισοβίων μετά την πρωτόδικη απόφαση στις φυλακές Δομοκού) σε ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο, ενώ πρότεινε και την απαλλαγή του Σαραλιώτη.
Σχολιάζοντας την πρόταση του Εισαγγελέα ο συνήγορος πολιτικής αγωγής κ. Νίκος Κωνσταντόπουλος την χαρακτήρισε αντιφατική, τόσο ως προς την μετατροπή της κατηγορίας για τον Κορκονέα όσο και ως προς την πρόταση αθώωσης του Σαραλιώτη. Ξεκαθάρισε βέβαια ότι με βάση την πρόταση του Εισαγγελέα δεν αλλάζει η ποινή για τον Κορκονέα. Είπε, ωστόσο ο κ. Κωνσταντόπουλος ότι οι δύο ειδικοί φρουροί επέλεξαν να πάνε στην περιοχή και επέλεξαν να σηκώσουν το πιστόλι και να σκοτώσουν τον Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο.
Θετική χαρακτήρισε την πρόταση του Εισαγγελέα ο συνήγορος υπεράσπισης του Επαμεινώνδα Κορκονέα κ. Βαγγέλης Ανδρούλας προβλέποντας «αλλαγή της ποινής και αποκατάσταση της αδικίας που προέκυψε πρωτοδίκως».
Η συνεδρίαση θα συνεχιστεί στις 14 και 26 Μαρτίου με τις αγορεύσεις των συνηγόρων των δύο πλευρών. Στη συνέχεια θα οριστεί νέα δικάσιμος, είτε προκειμένου να συνεχιστεί η διαδικασία είτε για να ανακοινωθεί η απόφαση.
Μοιράσου το άρθρο:

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
Facebook Email Αντιγραφή συνδέσμου Εκτύπωση
Προηγούμενο άρθρο Με κορυφαίο τον Μήτογλου ο Παναθηναϊκός πέρασε από τη Ρόδο
Επόμενο άρθρο Με τον Νίκο Βλαχάκο η Ν.Δ. στο δήμο Πειραιά

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Δένδιας: Αλλαγή δόγματος στο Πολεμικό Ναυτικό – Ξεκινάμε συζήτηση για απόκτηση νέων υποβρυχιών
6 ώρες ago
Τραμπ: Αστειεύεται τις απόπειρες απόδρασης μεταναστών από το «Αλκατράζ με αλιγάτορες»
7 ώρες ago
Χατζηδάκης: Η κυβέρνηση θα κριθεί από το σύνολο του έργου της και όχι μόνο από τον ΟΠΕΚΕΠΕ
7 ώρες ago
Θεσσαλονίκη: Φωτιά στο Ωραιόκαστρο – Επιχειρούν επτά εναέρια μέσα
7 ώρες ago
Ελληνικό Χρηματιστήριο: Πρόταση για εξαγορά από το Euronext
8 ώρες ago

Ακολουθήστε μας στα social media

Ακολουθήστε το verginanews.gr στο Instagram και το Facebook για να είστε πάντα ενημερωμένοι. Στο youtube μας μπορείτε να απολαύσετε όλες τις τελευταίες εκπομπές μας.
FacebookLike
XΑκολούθησε
InstagramΑκολούθησε
YoutubeSubscribe

ΕΚΠΟΜΠΕΣ

Ο Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως Βαρνάβας στη Βεργίνα τηλεόραση

Ο Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως Βαρνάβας στη Βεργίνα τηλεόραση και στην εκπομπή "σχολιάζοντας την επικαιρότητα…

News Room

ΒΕΡΓΙΝΑ TV: Ο Στέφανος Κασσελάκης στην εκπομπή «Σχολιάζοντας την Επικαιρότητα»

Καλεσμένος στην εκπομπή του Στέργιου Καλόγηρου ο πρόεδρος του κόμματος «Κίνημα Δημοκρατίας», Στέφανος Κασσελάκης σε…

News Room

Ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Κώστας Καραγκούνης στη Βεργίνα τηλεόραση

Ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Κώστας Καραγκούνης στη Βεργίνα τηλεόραση και στην εκπομπή σχολιάζοντας…

News Room

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

ΕΛΛΑΔΑ

Σέρρες: Φωτιά σε εργοστάσιο ξυλείας στο Νέου Σούλι

Ελένη Ευσταθίου
ΕΛΛΑΔΑΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Επίσημη πρώτη» για το τέλος 20€ στους επιβάτες κρουαζιέρας που κατεβαίνουν σε Μύκονο και Σαντορίνη

News Room
ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Ξεκινάει η δίκη με 117 κατηγορούμενους για 553 κλοπές

News Room
ΕΛΛΑΔΑ

Τροχαίο με 7 τραυματίες στην Εγνατία Οδό

Ελένη Ευσταθίου
Βεργίνα Τηλεόραση
Facebook Twitter Youtube Rss
Copyright © 2024 VerginaNews
  • Πολιτική Απορρήτου
  • Όροι Χρήσης
  • Διαφημιστείτε σε εμάς
  • Επικοινωνία
adbanner
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?