Η διαφορά προσέγγισης του αγώνα από τις δύο ομάδες φάνηκε μέσα από την έντασή τους στην άμυνα. Ο Άρης ήταν «μαλθακός» και ευάλωτος, δείχνοντας ότι δεν είχε το παραμικρό κίνητρο εν αντιθέσει με την Κλουζ, η οποία «καιγόταν» για νίκη ούτως ώστε να προκριθεί στα Play-In του EuroCup και τα κατάφερε.
Η ελληνική ομάδα έπαιξε για περίπου 14-15 αγωνιστικά λεπτά, καθώς στα υπόλοιπα είδε τους Ρουμάνους να κυριαρχούν, οι οποίοι βασίστηκαν στο γεγονός ότι η ομάδα του Νίκου Βετούλα δεν είχε δυναμισμό στην ανασταλτική της λειτουργία.
Κι έτσι, οι Θεσσαλονικείς ολοκλήρωσαν τη φετινή ευρωπαϊκή συμμετοχή τους, η οποία είναι από τις χειρότερες στην ιστορία τους, με μόλις τρεις νίκες σε σύνολο 18 αγώνων!
Η αναμέτρηση
Ο Άρης παρουσίασε δύο αγωνιστικά πρόσωπα στο πρώτο ημίχρονο. Το καλό της πρώτης περιόδου, όπου μέσα από τη δημιουργία του Σαρίφ Κούπερ, σε συνδυασμό με την εκτέλεση των Φιγκερόα (8 πόντοι) και Ρόμπερτς (6 πόντοι), οι «κίτρινοι» προηγήθηκαν με 19-12 (6′). Δεν είχε διάρκεια, όμως, αυτή απόδοση και η Κλουζ κρατήθηκε στο παιχνίδι μέσα από την ευστοχία του Σίλεϊ από μακρινή απόσταση και «ροκάνισε» τη διαφορά μέχρι το τέλος της περιόδου (23-21). Αντιθέτως, στη δεύτερη περίοδο η ομάδα του Νίκου Βετούλα ήταν απογοητευτική. Δεν είχε ένταση στην άμυνά της και παράλληλα συνέχισε να χάνει ριμπάουντ, ενώ στην επίθεση, επίσης, τής έλειψε η δημιουργία. Αντιθέτως, η Κλουζ βρήκε στο πρόσωπο του Σαλίν έναν ακόμη τρόπο εκτέλεσης από μακρινή απόσταση (26-36, 14′). Η ελληνική ομάδα δεν βρήκε τρόπο να αλλάξει τον ρυθμό γιατί παρέμεινε ευάλωτη στην άμυνα. Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι το επιμέρους σκορ στη δεύτερη περίοδο ήταν 19-31 για τους φιλοξενούμενους (42-53 ημίχρονο).
Η Κλουζ διατήρησε τον έλεγχο του αγώνα στα πρώτα λεπτά του δεύτερου μέρους (44-63), καθώς ο Άρης προσπάθησε να αντλήσει ενέργεια μέσα από δύο εντυπωσιακές φάσεις του Τρέι Γούντμπερι με διαδοχικά καρφώματα μπροστά σε αντίπαλο. Οι γηπεδούχοι έκαναν 7-0 σερί, δείχνοντας πρόθεση αντίδρασης, αλλά αυτή δεν είχε συνέχεια. Η Κλουζ είχε τους δικούς της «σωματοφύλακες» (Σαλίν, Σίλεϊ), οι οποίοι φρόντισαν να κρατήσουν τη διαφορά ασφαλείας (55-72). Αυτή έφτασε στο +22 (58-80) έπειτα από τρία λεπτά στην τελευταία περίοδο και, φυσικά, το υπόλοιπο διάστημα απέκτησε διαδικαστικό χαρακτήρα. Ο Νίκος Βετούλας θέλησε να κάνει rotation, έχοντας στο μυαλό του τον αγώνα με τον Πανιώνιο, όμως, με την αγωνιστική εικόνα παικτών όπως οι Χοτζ, Λαζέφσκι και βλέποντας την αύξηση της διαφοράς να έχει γρήγορες τάσεις, αναγκάστηκε να αλλάξει το σχέδιό του. Αυτό οδήγησε στη μείωση της διαφοράς (69-84, 38′), καθώς και οι Ρουμάνοι κατέβασαν ταχύτητες. Εν τέλει, η Κλουζ πέρασε από το Αλεξάνδρειο με σκορ 74-89, παίρνοντας μία ξεκάθαρα δίκαιη νίκη.
Οι κορυφαίοι
Ο Ντι Τζέι Σίλεϊ έκανε… σμπαράλια την άμυνα του Άρη, εκτελώντας κατά βούληση από μακρινή απόσταση, με αποτέλεσμα να αποτελεί την κορυφαία απειλή στο παρκέ από πλευράς Κλουζ. Μαζί με τον Σίλεϊ, προφανώς και ο Σαλίν είχε σημαντική επίδραση στη νίκη της ομάδας του, καθώς σημείωσε δέκα πόντους στη δεύτερη περίοδο και στο σημείο που ξέφυγε η Κλουζ, όπως έκανε και ο Στέφενς. Εξαιρετικό παιχνίδι και από τον Σίμπσον. Για τον γηπεδούχο Άρη, ο Φιγκερόα έκανε το καλύτερο παιχνίδι του με τη φανέλα του Άρη, θετικός και ο Τζος Ρόμπερτς.
Οι διαιτητές: Ντραγκόγεβιτς, Γιούρας, Εμάνουελ
Τα δεκάλεπτα: 23-21, 42-53, 55-72, 74-89
Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:
Άρης (Νίκος Βετούλας): Κούπερ 10 (1/5 τριποντα, 2 ριμπάουντ, 6 ασίστ, 3 κλεψίματα, 2 λάθη), Τολιόπουλος 2 (2 ριμπάουντ, 3 ασίστ, 2 κλεψίματα), Χατζηδάκης 2 (4 ριμπάοουντ), Λαζέφκσι, Γκιουζέλης 3 (1/5 τρίποντα), Μποχωρίδης 9 (1/3 τρίποντα, 5 ριμπάουντ, 2 λάθη), Γουίλις 5 (1), Γούντμπερι 11 (1/5 τρίποντα, 4 ριμπάουντ), Ρόμπερτς 12 (6 ριμπάουντ), Φίλλιος 6 (2), Φιγκερόα 13, Χοτζ 1
Κλουζ (Μιχάι Σίλβασαν): Γκούζμαν 10 (6 ριμπάουντ), Σομασέσκου 2, Σίμπσον 13 (1/3 τρίποντα, 4 ριμπάουντ, 10 ασίστ, 4 λάθη), Μέγιερις 3 (3 ασιστ, 3 λάθη), Σάλιν 18 (5/10 τρίποντα), Χάνκινς 7 (11 ριμπάουντ), Σίλι 22 (1/6 δίποντα, 6/9 τρίποντα, 2/2 βολές, 5 ριμπάουντ), Όρελικ 2, Στίβενς 12 (5 ριμπάουντ, 3 ασίστ, 2 μπλοκ)