Ακάρ Ελλάδα: «Μη δημιουργήσετε τετελεσμένα στην περιοχή χωρίς εμάς, θα στεναχωρηθείτε», απειλεί ο Τούρκος υπουργός Άμυνας

Εντείνει την εμπρηστική ρητορική η Τουρκία, καλώντας παράλληλα «σε διάλογο» την Ελλάδα για την Ανατολική Μεσόγειο. Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας προειδοποίησε πως όσοι προσπαθήσουν να δημιουργήσουν τετελεσμένα στην περιοχή χωρίς να λάβουν υπόψη τους την Τουρκία, θα στεναχωρηθούν. Παράλληλα, ζητάει την αποστρατικοποίηση των νησιών, ως προϋπόθεση για διάλογο.

«Περιμένουν πως θα πετύχουν κάτι με τη στήριξη τρίτων χωρών. Τους ξεκαθαρίζουμε και τους λέμε πως δεν θα μπορέσουν να φτάσουν πουθενά και πως αν συμβεί κάτι οι τρίτες χώρες θα τους αφήσουν στη μέση του δρόμου. Τους λέμε ελάτε να μιλήσουμε, να συμφωνήσουμε. Τους ξεκαθαρίζουμε πως είμαστε ευαίσθητοι στο θέμα των παραβιάσεων και των ενοχλήσεων και προσπαθούμε να είμαστε ήρεμοι στα θέματα αυτά και θα συνεχίσουμε να τα λέμε. Τους ζητάμε να τηρήσουν τους όρους της συνθήκης της Λωζάνης. Τους λέμε, κάντε αποστρατικοποίηση των νησιών. Εξαλείψτε αυτή την διαφορά μεταξύ του εναέριου χώρου και των χωρικών υδάτων» σημείωσε χαρακτηριστικά ο Χουλουσί Ακάρ.