Κανένα στοιχείο που να δείχνει ότι είχε δεχθεί οποιαδήποτε απειλή ή κάτι πέρα από τα συνηθισμένα για τη ζωή του δεν προκύπτει από την ανάλυση του κινητού τηλεφώνου και του υπολογιστή του 39χρονου Βασίλη Καλογήρου. Και τα δύο προσωπικά αντικείμενα του γιου της εισαγγελέως Εφετών Λάρισας που κηδεύτηκε σήμερα αναλύθηκαν στα εγκληματολογικά εργαστήρια της Αστυνομίας και σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες ουδέν αξιόλογο εντοπίστηκε.
Παράλληλα, ανασύρθηκαν και οι αναζητήσεις που είχε κάνει ο 39χρονος στο διαδίκτυο χωρίς να εντοπιστεί οτιδήποτε που να γεννά ερωτήματα.
Ο Βασίλης Καλογήρου που εντοπίστηκε προχθές, περίπου πενήντα μέρες μετά την εξαφάνισή του, κηδεύτηκε σήμερα το μεσημέρι, από τον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Αχιλλίου στη Λάρισα μέσα σε κλίμα οδύνης. Τραγική φιγούρα οι γονείς και η αδελφή του, ενώ το παρών στην εξόδιο ακολουθία έδωσαν, εκτός από πλήθος κόσμου, ανώτεροι δικαστικοί, σε συμπαράσταση στη μητέρα του.
Την ίδια ώρα, οι έρευνες για τη διακρίβωση των αιτιών θανάτου του 39χρονου άνδρα συνεχίζονται. Από τη στιγμή που η ιατροδικαστική έκθεση δεν απάντησε στο ερώτημα, πλέον αναμένονται οι τοξικολογικές και ιστολογικές εξετάσεις για να δείξουν τον μηχανισμό που οδήγησε στον θάνατο τον Βασίλη Καλογήρου.
Για ισχυρή υποψία ανθρωποκτονίας, εφόσον επιβεβαιωθεί ότι οι κακώσεις στο λαιμό είναι προθανάτιες, έκανε λόγο ο ιατροδικαστής Δημήτρης Γαλεντέρης, για τον θάνατο του Βασίλη Καλογήρου.
«Οι κακώσεις στον λάρυγγα αν αποδειχθούν ότι είναι προθανάτιες μιλάμε ξεκάθαρα για στραγγαλισμό, άρα μιλάμε για ανθρωποκτονία. Πρέπει όμως να περιμένουμε και τις τοξικολογικές εξετάσεις για να δούμε αν υπάρχει κάποια φαρμακευτική ουσία, για να αποκλείσουμε αυτό το ενδεχόμενο», τόνισε μιλώντας στον ΑΝΤ1.
«Για μένα το σενάριο της αυτοχειρίας είναι απομακρυσμένο, δεδομένου ότι βρέθηκε πολύ μακριά από το σημείο που εξαφανίστηκε. Οπότε κανείς άνθρωπος δεν περπατάει τόσο μεγάλη απόσταση για να αυτοκτονήσει στην ύπαιθρο με κάποια φαρμακευτική ουσία» σημείωσε. «Αν από τα ευρήματα των ζωτικών οργάνων καρδιά εγκέφαλος δεν βρεθεί κάποια οξεία παθολογία μπορεί εύκολα να αποκλειστεί και ο παθολογικός θάνατος», είπε ο κ. Γαλεντέρης προσθέτοντας ότι αναμένει με ενδιαφέρον τα αποτελέσματα της παθολογικής από το λάρυγγα.