Βιοτέχνες: Συγκέντρωση στην Ομόνοια ενάντια σε φόρους – κατασχέσεις

[ad_1]

Κινητοποίηση στις 18.30 στην Ομόνοια διοργανώνουν η Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αθήνας, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Κατεργασίας Ξύλου και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εκδοτών Βιβλιοχαρτοπωλών με σύνθημα, «Κάτω οι φόροι – κάτω οι κατασχέσεις».
Σε ανακοίνωσή της η ΟΒΣΑ αναφέρει ότι: «Η πλειοψηφία των μικρών βιοτεχνιών, εμπόρων και επαγγελματιών επιβιώνει δύσκολα. Το άγχος, τα χρέη και η ανασφάλεια είναι σταθερά στοιχεία της καθημερινότητας μας. Μεγάλο κομμάτι συναδέλφων, δεν μπορεί να πληρώσει τα τρέχοντα έξοδα και ταυτόχρονα να πληρώνει και τα προηγούμενα χρέη. Οι πλειστηριασμοί και οι κατασχέσεις είναι στην ημερησία διάταξη. 40.000 πλειστηριασμούς ετοιμάζει η κυβέρνηση και είναι σίγουρο ότι πολλοί από αυτούς αφορούν καταχρεωμένους συναδέλφους.
Έχει το θράσος μάλιστα η κυβέρνηση να πανηγυρίζει ότι η ανάπτυξη είναι δίκαιη και αφορά, όλο το λαό. Εξαπατούν το λαό. Η “δίκαιη ανάπτυξη”, είναι κομμένη και ραμμένη στα μέτρα των πλουσίων, με τους αυτοαπασχολούμενους να παλεύουμε όλη μέρα για την επιβίωση μας. Στη φοροληστεία που έχει εξαπολύσει η κυβέρνηση, στο μπαμπούλα των πλειστηριασμών και των κατασχέσεων μια είναι η απάντηση.
Δε πάει άλλοΑρκετά ματώσαμε για τα κέρδη των λίγων
Απαιτούμε αφορολόγητο όριο 12.000,00€ ατομικό με προσαύξηση 3.000,00 για κάθε παιδί.Απαιτούμε τη ρύθμιση και διαγραφή των χρεών των μικρών για να σταματήσουν τώρα οι κατασχέσεις και οι πλειστηριασμοί κατοικίας, επαγγελματικής στέγης, εργαλείων. Ζητάμε τη κατάργηση των υπερημεριών και των τόκων. Να παγώσουν τα χρέη και να κουρευτεί ένα μεγάλο μέρος τους.Να διαγραφεί τμήμα από τα χρέη που τόσο άδικα μας φόρτωσαν αυτά τα χρόνια με τη φοροληστεία, αποτελεί προϋπόθεση για καλύτερες συνθήκες ζωής.Απαιτούμε κατάργηση των έμμεσων φόρων και του ΦΠΑ, στα βασικά είδη λαϊκής κατανάλωσης και του ΕΦΚ στο πετρέλαιο θέρμανσης.
Στεκόμαστε δίπλα στους συναδέλφους. Δε θα επιτρέψουμε σε κανένα συνάδελφο α/α και μικρό Επαγγελματία των σωματείων μας, να του καταστρέψουν τη ζωή. Να του πάρουν το σπίτι, το μαγαζί, τα εργαλεία του. Το βάρος της οργάνωσης του αγώνα για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των α/α και μικρών ΕΒΕ πέφτει στις δικές μας πλάτες. Η ομοσπονδία, τα σωματεία, οι ενώσεις, οι σύλλογοι δίνουμε σταθερά το αγωνιστικό παρόν , δείχνουμε τον Αγωνιστικό δρόμο που πρέπει να ακολουθήσουμε».
Μοιράσου το άρθρο:

[ad_2]