Άσχετο και απαράδεκτο σε επίπεδο τόνου και ύφους» χαρακτήρισε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Μάκης Βορίδης, τον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκο Παππά, με αφορμή τη δήλωσή του για «τουφεκιές» από το λιμενικό.
«Είναι άσχετος γιατί δεν ξέρει ότι το υπουργείο Μετανάστευσης δεν έχει σχέση με το λιμενικό καθώς το κομμάτι της φύλαξης των συνόρων το έχει το υπουργείο Ναυτιλίας» είπε αρχικά ο κ. Βορίδης μιλώντας στο MEGA.
Πρόσθεσε, δε, ότι η δήλωση Παππά «είναι εξαιρετικά προσβλητική για τους λιμενικούς που δίνουν τεράστια μάχη για να φυλάξουν τα σύνορα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο κάθε ημέρα. Και έχουν αυτούς τους ανθρώπους που είναι εκπρόσωποι της Ελλάδας στην Ευρώπη να τους υβρίζουν και να κάνουν κακό χιούμορ».
«Ο κ. Παππάς υπονοεί ότι το λιμενικό ενεργεί ρατσιστικά γιατί κατά την άποψή του, ενδεχομένως, και του ΣΥΡΙΖΑ είναι ρατσισμός να φυλάς τα σύνορα γιατί θα πρέπει να τα έχεις ανοιχτά για να μπαίνει όποιος θέλει μέσα» συνέχισε ο Μάκης Βορίδης.