Δεν θέλουν πρόσφυγες στη Σκύδρα

Έντονες αντιδράσεις στο δήμο Σκύδρας μετά τις πληροφορίες για εγκατάσταση προσφύγων στην περιοχή. Στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα κλήθηκαν όλοι οι αρμόδιοι φορείς να πάρον θέση. Εκεί βρέθηκαν και πολίτες από την πλευρά των οποίων ακούστηκαν και ακραίες φωνές ότι θα πάρουν τα όπλα.

«Ας υποθέσουμε πως έρχονται και σπάνε τζάμια βιάζουν, σε εισαγωγικά το βιάζουν κλπ. Τι κάνουμε πάτερ σε αυτή την περίπτωση; Αναγκαστικά βγάζουμε τις καραμπίνες…».

Ο πατήρ Αντώνιος, ο οποίος είχε εκείνη την ώρα το λόγο, του απάντησε: «Δυστυχώς, αν δεν εισακουστούμε θα φτάσουμε να φανούμε άδικοι εν δικαίω..»

Νωρίτερα ο ιερέας ανέφερε μεταξύ άλλων πως δεν υπάρχει πιο φασιστικό κείμενο από το κοράνι. «Αν διαβάσει κανείς το κοράνι διαπιστώνει πως δεν μπορεί ένας μουσουλμάνος να βλέπει σαν αδερφό έναν χριστιανό. Γιατί για να με βλέπει έτσι πρέπει να με κάνει μουσουλμάνο».

Συνεχίζοντας την ομιλία του για το Κοράνι ανέφερε μεταξύ άλλων πως «το ανώτερο πράγμα στον μουσουλμανισμό είναι αυτός που θα σκοτωθεί για να σκοτώσει κι άλλους μαζί του.

Όταν λοιπόν αυτοί οι άνθρωποι, χωρίς να έχουμε κακία απέναντί τους, έχουν μεγαλώσει με αυτήν την νοοτροπία, όσο και αν είναι ήσυχοι γιατί έτσι είναι οι περιστάσεις, έλθουν δίπλα μας, αυτό που πρέπει να σκεφτούμε είναι εκείνο…».

Διαβεβαιώσεις από τον υπουργό Εσωτερικών

Δικαιολογημένες χαρακτήρισε τις αντιδράσεις των πολιτών η δήμαρχος Σκύδρας Κ. Ιγνατιάδου μιλώντας στο Ράδιο Θεσσαλονίκη. Όπως εξήγησε το πρώην στρατόπεδο Σκύδρας είναι το μόνο που έρχεται σε απόλυτη επαφή με σπίτια.

Είχε χθες συνάντηση με τον ΥΠΕΣ. Όπως είπε έλαβε τη διαβεβαίωση ότι η Σκύδρα είναι εκτός σχεδιασμού. Έγινε δεκτός ο ισχυρισμός ότι το πρώην στρατόπεδο είναι ακατάλληλο.

Επίσης έλαβε τη διαβεβαίωση ότι καμία απόφαση δεν πρόκειται να ληφθεί χωρίς συνεννόηση με την τοπική κοινωνία.