Αύριο Μεγάλη Παρασκευή αναμένεται να απολογηθεί στον ανακριτή Κοζάνης ο 38χρονος Ουκρανός οδηγός του φορτηγού, ο οποίος ενεπλάκη στο τροχαίο δυστύχημα στα διόδια Πολυμύλου στην Εγνατία Οδό, με θύμα ένα ζευγάρι ηλικιωμένων που έχασε τη ζωή του.
Ο κατηγορούμενος θα κληθεί να δώσει τις δικές του εξηγήσεις μετά την κακουργηματική δίωξη που ασκήθηκε σε βάρος του για επικίνδυνη οδήγηση με αποτέλεσμα τον θάνατο, ανθρωποκτονία από αμέλεια, κατά συρροή και σωματική βλάβη από αμέλεια, κατά συρροή.
Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το protothema.gr, από τις καταθέσεις των αυτοπτών μαρτύρων προκύπτει ότι ο 38χρονος κινούνταν με μεγαλύτερη από την επιτρεπόμενη ταχύτητα όταν έφτασε στον σταθμό διοδίων και συνέβη το σοκαριστικό δυστύχημα και για αυτό αντιμετωπίζει την κακουργηματική πράξη της επικίνδυνης οδήγησης.
Βασικό στοιχείο που θα ρίξει ξεκάθαρο φως στις συνθήκες του τροχαίου αποτελεί το υλικό από τις κάμερες ασφαλείας των διοδίων, το οποίο είναι θέμα χρόνου να συμπληρωθεί στη δικογραφία και διαβαστεί στις δικαστικές Αρχές που χειρίζονται την υπόθεση. Επιπλέον, από την πρώτη στιγμή οι αστυνομικοί συλλέγουν μαρτυρικές καταθέσεις από ανθρώπους που ήταν μπροστά στο δυστύχημα, όπως και από τον 38χρονο οδηγό του δεύτερου αυτοκινήτου που ενεπλάκη στο τροχαίο.