Είχε δίκιο ο Πολάκης, η μέθοδός του έδωσε δικαίωμα για άσκοπη κριτική

[ad_1]

Ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σωκράτης Φάμελλος, μίλησε στον Ανδρέα Παπασταματίου, στην εκπομπή «Απολύτως Σχετικό», στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΑ.

Ο κ. Φάμελλος ερωτηθείς για την ανησυχία, που έχει προκληθεί από τα αρνητικά αποτελέσματα της ΔΕΗ για το 2018, είπε πως η ΔΕΗ θα παραμείνει ο βασικός πυλώνας της αγοράς ενέργειας της χώρας και ξεκαθάρισε ότι «έχουν ακυρωθεί τα σχέδια, που ήθελαν να εκχωρήσουν τη ΔΕΗ σε ιδιωτικά συμφέροντα». Επεσήμανε πως έχουμε μια μείωση του κόστους ρεύματος της τάξης του 15% την τελευταία τετραετία, έχει ξεκινήσει ένα μεγάλο επενδυτικό πρόγραμμα για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και υπογράμμισε πως «οι προηγούμενες κυβερνήσεις είχαν απαγορέψει στη ΔΕΗ να κάνει επενδύσεις στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας».
Αναφερόμενος στο δια ταύτα για το παρόν και το μέλλον της ΔΕΗ, ο αν. υπουργός ήταν κατηγορηματικός: «Εμείς μπορούμε να εγγυηθούμε, ότι η αναδιάρθρωση της ΔΕΗ δεν θα δημιουργήσει προβλήματα ιδιοκτησίας, ούτε προβλήματα παροχής ενέργειας και τιμής».
Ο κ. Φάμελλος σχολίασε το θέμα που έχει δημιουργηθεί με την ανάρτηση του κ. Πολάκη για τον κ. Κυμπουρόπουλο, επισημαίνοντας ότι «η ΝΔ δεν υποστήριξε τα δικαιώματα των ανθρώπων αυτών, δεν υποστήριξε τις προτάσεις που κάναμε για τις προσλήψεις στο δημόσιο για τους ανθρώπους που έχουν ειδικές ανάγκες και ειδικά προσόντα». Εμείς, συνέχισε, θέλουμε να έχουμε άρση των διακρίσεων και «θα καλούσα τον κ. Κυμπουρόπουλο σε μια τέτοια συζήτηση την οποία πιστεύω θα υποστήριζε στο τέλος, διαπιστώνοντας και το έλλειμμα πολιτικής της ΝΔ».
Στην ερώτηση αν υπάρχει ηθικό ζήτημα με την τοποθέτηση του κ. Πολάκη ο αν. υπουργός απάντησε: «Επί της ουσίας έχει δίκιο ο Παύλος Πολάκης, η μέθοδος που χρησιμοποίησε έδωσε δικαίωμα για μια άσκοπη κριτική. Ως προς την μέθοδο θα έπρεπε να ήταν πιο προσεκτικός».
Ο κ. Φάμελλος αναφερόμενος στην διαδικασία για το Κτηματολόγιο, που βρίσκεται σε εξέλιξη, τόνισε τον σημαντικό χαρακτήρα αυτού του «βασικού τεχνικού εργαλείου» για την κοινωνία και το κράτος δικαίου, και διευκρίνισε ότι θα δοθεί ο απαραίτητος χρόνος ανά νομό κατά περίπτωση.
Τέλος, υπογράμμισε σχετικώς με το τεράστιο θέμα της κλιματικής αλλαγής, ότι ο στόχος είναι μια κλιματικά ουδέτερη Ευρώπη το 2050 και αυτή θα είναι «η πραγματική αλλαγή, η μεγαλύτερη αλλαγή, που θα γίνει ποτέ στη ζωή μας».
Πηγή: Πρώτο Πρόγραμμα
 
Μοιράσου το άρθρο:

[ad_2]