Νίκη Κεραμέως και Κωνσταντίνος Κυρανάκης θα ενημερώσουν μεθαύριο το υπουργικό συμβούλιο για όλες τις επερχόμενες αλλαγές.
Τα σενάρια αυτή τη στιγμή είναι δύο:
- Στο πρώτο σενάριο ο μισθός αναμένεται να φτάσει στα 870 ευρώ μικτά και ο καθαρός μισθός στα 733 ευρώ. Θυμίζουμε ότι θα ισχύσει και η εξίσωση των κατώτατων μισθών του ιδιωτικού με τον δημόσιο τομέα, άρα οι δημόσιοι υπάλληλοι θα δουν μια αύξηση 20 ευρώ και ο κατώτατος μισθός θα διαμορφωθεί στα 870 ευρώ μικτά από τον Απρίλιο.
- Στο δεύτερο σενάριο, η αύξηση μπορεί να φτάσει τα 880 ευρώ μικτά, με τα καθαρά ποσά να κυμαίνονται στα 745 με 746 ευρώ. Αντιστοίχως σε αυτό το σενάριο οι δημόσιοι υπάλληλοι θα δουν στην τσέπη τους μια αύξηση 30 ευρώ.
Το νέο εταιρικό σχήμα αναμένεται να λειτουργήσει από τον επόμενο μήνα, ενώ εντός του Απριλίου θα ξεκινήσουν και τα έργα στο σιδηροδρομικό δίκτυο μετά και τη συγκατάθεση του Ελεγκτικού Συνεδρίου αναφορικά με το φάκελο των έργων αποκατάστασης των ζημιών που προκλήθηκαν από την κακοκαιρία Daniel. Να σημειωθεί ότι οι κυβερνητικές παρεμβάσεις συζητήθηκαν την Παρασκευή σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου εκτός από τον κ. Κυρανάκη παρόντες ήταν μεταξύ άλλων ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Κωστής Χατζηδάκης και ο γενικός γραμματέας του πρωθυπουργού, Στέλιος Κουτνατζής. Το νομοσχέδιο που θα παρουσιάσει ο αναπληρωτής υπουργός Μεταφορών στο Υπουργικό Συμβούλιο θα κατατεθεί εντός των επομένων εβδομάδων στη Βουλή προκειμένου να μετουσιωθεί σε νόμο του κράτους.