Η Αθήνα μόνη απέναντι στην Άγκυρα

Στο χθεσινό ελληνοτουρκικό επεισόδιο η ελληνική φρεγάτα «ΣΠΕΤΣΑΙ» ήταν μόνη της για να αντιμετωπίσει τρεις τουρκικές φρεγάτες κλάσης G.

Αυτό που όμως έρχεται τώρα στο «φως» της δημοσιότητας είναι ότι ο κυβερνήτης της φρεγάτας ΣΠΕΤΣΑΙ, ενημερώθηκε ότι γαλλικά πλοία θα βρίσκονται στην περιοχή σε 72 ώρες!

Όσο για τους άλλους «φίλους» μας τους Ιταλούς, αρκεί να πούμε το εξής:

Ο διοικητής της δύναμης βρισκόταν στη Ρώμη. Από εκεί έδωσε εντολή στο ελληνικό ελικόπτερο να επιστρέψει στην φρεγάτα! Δηλαδή η δήθεν ευρωπαϊκή δύναμη επιτήρησης για το εμπόριο όπλων στην Λιβύη αποτελείται μόνο από την… ελληνική φρεγάτα.
Άφαντη η γαλλική φρεγάτα FS Jean Bart η οποία υποτίθεται θα ήλεγχε τα σκάφη που μεταφέρουν παράνομα φορτία όπλων στην Λιβύη, σύμφωνα με την επιχείρηση «παρωδία» “ΕΙΡΗΝΗ” της ΕΕ.

Το γαλλικό σκάφος έχει αναχωρήσει από την περιοχή αφήνοντας την φρεγάτα του ΠΝ «ΣΠΕΤΣΑΙ» μόνη και έρημη να προσπαθεί, έστω και με «ευρωπαϊκό πηλίκιο» ανεπιτυχώς να σταματήσει τις μεταφορές όπλων, μένοντας απλός παρατηρητής.

Όσο για τους Ιταλούς, υποτίθεται ότι μόλις προχθές υπέγραψαν συμφωνία για τις θαλάσσιες ζώνες (επί της ουσίας ολοκλήρωσαν την συμφωνία του 1977 για την υφαλοκρηπίδα, αλλά όχι για ΑΟΖ όπως λέει η κυβέρνηση).

Κι όμως φρόντισαν να μην δυσαρεστήσουν την Άγκυρα με τυχούσα παρουσία τους στον… δρόμο των τουρκικών πλοίων προς την Τρίπολη.

Το τουρκικό πλοίο CIRKIN έμφορτο με όπλα συνεχίζει απτόητο την πορεία του για την Τρίπολη συνοδευόμενο από τρεις τουρκικές φρεγάτες.