Στις 10 η συνεδρίαση με Χατζηδάκη και 9 υπουργούς – Η Ελλάδα μπορεί να μην είναι τόσο εκτεθειμένη εξαγωγικά στις ΗΠΑ, οι δευτερογενείς συνέπειες, όμως, μιας υφεσιακής «στροφής» χωρών, όπως η Γερμανία, θα έχουν συνέπειες και για εμάς, ιδίως από το 2026 και μετά.
Σήμερα στις 10:00 θα συζητήσει εφ’ όλης της ύλης με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Κωστή Χατζηδάκη (θα συγκαλεί εφεξής το όργανο) και τους υπουργούς Οικονομικών, Περιβάλλοντος, Ανάπτυξης, Εργασίας, Υποδομών, Ναυτιλίας, Αγροτικής Ανάπτυξης, Τουρισμού, Ψηφιακής Πολιτικής.
Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, στο ΚΥΣΟΙΠ θα γίνει, μεταξύ άλλων, μια αξιολόγηση της κατάστασης, η ανάλυση για την εθνική αντίδραση, ενώ θα τεθεί επί τάπητος και η στάση της Ε.Ε. απέναντι σε μια διαφαινόμενη οικονομική κρίση.