“Μένουμε σπίτι”στη Βλάχικη γλώσσα -Δείτε το βίντεο από την Βεργίνα τηλεόραση

Η Βεργίνα τηλεόραση και ο δημοσιογράφος Στέργιος Καλόγηρος με ένα τηλεοπτικό μήνυμα στη βλάχικη γλώσσα απευθύνονται στους απανταχού βλαχόφωνους Έλληνες, δίνοντας οδηγίες για τον κορονοϊό .
Δείτε το βίντεο :

Το αναλυτικό κείμενο του Στέργιου Καλόγηρου :

Λίγα λόγια για την μεγάλη αρρώστια, τον κορωνοϊό,
στη βλάχικη γλώσσα

Μένουμε σπίτι
Η ζωή τα φέρνει έτσι και μία φορά στα 100 χρόνια ζούμε μια μεγάλη αρρώστια σε όλον τον κόσμο. Φέτος, στη χρονιά που ζούμε, θέλουμε δε θέλουμε, είμαστε – ζούμε μαζί με τον κορωνοϊό.
Η μεγάλη αυτή αρρώστια υπάρχει σε όλον τον κόσμο.
Για να έχουμε υγεία, εμείς μικροί και μεγάλοι πρέπει να ακούσουμε τους επιστήμονες, πρέπει να ακούσουμε και να ζούμε όπως μας δείχνουν οι άνθρωποι που γνωρίζουν, οι επιστήμονες και οι γιατροί. Δεν πρέπει να τρέχουμε έξω χωρίς πραγματική δουλειά, δεν είναι σωστό.
Δεν πρέπει ο παππούς και η γιαγιά να βγαίνουν έξω να πάνε να δούνε να εγγόνια τους. Η αγάπη και ο πόνος για τα εγγόνια είναι μεγάλος αλλά πρέπει να μείνουν σπίτι.
Εάν ακούσουμε και δούμε πως η ζωή μας πρέπει να είναι όπως προτείνουν οι επιστήμονες, να ξέρετε πως μετά από λίγο καιρό θα είμαστε όλες οι οικογένειες μαζί, με χαρά μεγάλη.
Η ζωή είναι όμορφη και είναι ακόμη πιο όμορφη όταν έχουμε υγεία.
Υγεία θα έχουμε εάν περπατήσουμε στον δρόμο που μας οδηγούν οι επιστήμονες.
Ο καιρός περνά, σε λίγες εβδομάδες θα είναι όλα καλά. Θα είναι όλα καλά εάν θέλει και ο Θεός γιατί πρέπει όλοι μαζί να φέρουμε στο μυαλό να ζητήσουμε να μας προστατέψει ο Θεός.
Μένουμε σπίτι γιατί πρέπει να μείνουμε σπίτι.