Μαζική αντιρατσιστική διαδήλωση στο Μιλάνο (video)

[ad_1]

Δεκάδες χιλιάδες Ιταλοί πήραν μέρος σε μια μεγάλη κινητοποιίηση εναντίον του ρατσισμού το Σάββατο 2/3 στο Μιλάνο.
Οι συμμετέχοντες στην κινητοποίηση έκαναν πορεία στους δρόμους της πόλης του ιταλικού βορρά και κατέληξαν στην κεντρική πλατεία της, μπροστά στον καθεδρικό ναό του Μιλάνου.
Η κινητοποίηση «αποτελεί ισχυρό πολιτικό πειστήριο ότι η Ιταλία απλά δεν είναι η χώρα που περιγράφουν κάποιοι το τρέχον διάστημα», έκρινε ο δήμαρχος Τζουζέπε Σάλα.
Ο επίτροπος κοινωνικών υποθέσεων του δήμου, ο Πιεφραντσέσκο Ματζορίνο, έκανε λόγο για 200.000 συμμετέχοντες στη διαδήλωση, στην οποία κάλεσαν αρκετές οργανώσεις αρωγής και κοινωνικά κινήματα.
Το κεντρικό σύνθημα της κινητοποίησης ήταν «Prima le persone» («πρώτα ο άνθρωπος»), ουσιαστικά απάντηση στο μότο του ακροδεξιού αντιπροέδρου της κυβέρνησης και υπουργού Εσωτερικών Ματέο Σαλβίνι «Prima gli Italiani» («πρώτα οι Ιταλοί»).
Η παράταξη της Λέγκας του Σαλβίνι, ο οποίος εφαρμόζει τελευταία εξαιρετικά σκληρή πολιτική στο ζήτημα της μετανάστευσης, έχει δρέψει μεγάλα εκλογικά κέρδη σε τοπικό και εθνικό επίπεδο, ενώ οι δημοσκοπήσεις τη θέλουν πρώτο κόμμα στην Ιταλία.
Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ-dpa
 
Μοιράσου το άρθρο:

[ad_2]