Με μύδρους κατά Κόρμπιν παραιτήθηκε από το Εργατικό Κόμμα ο ένατος βουλευτής (video)

[ad_1]

Με την βαριά καταγγελία ότι το κόμμα έχει καταληφθεί από την «άκρα αριστερά» ο βουλευτής Ιαν Οστιν παραιτήθηκε από το Εργατικό Κόμμα του Ηνωμένου Βασιλείου δηλώνοντας ότι το κόμμα είναι διαλυμένο.
Ο Ιαν Οστιν, ο ένατος βουλευτής που παραιτείται αυτήν τη εβδομάδα, δήλωσε ότι δεν σχεδιάζει να ενταχθεί στην Ομάδα των Ανεξάρτητων, που συστάθηκε από οκτώ παραιτηθέντες βουλευτές του Εργατικού Κόμματος και τρεις του κυβερνώντος Συντηρητικού Κόμματος.«Δεν θα μπορούσα να ζητήσω ποτέ από τους ανθρώπους της περιφέρειάς μου να κάνουν τον Τζέρεμι Κόρμπιν πρωθυπουργό», είπε. «Το Εργατικό Κόμμα ήταν η ζωή μου, κατά συνέπεια, αυτό ήταν η δυσκολότερη απόφαση που κλήθηκα ποτέ να λάβω, αλλά οφείλω να είμαι ειλικρινής και η αλήθεια είναι ότι έχω ντραπεί για το Εργατικό Κόμμα υπό την ηγεσία του Τζέρεμι Κόρμπιν», δήλωσε ο Ιαν Οστιν στην εφημερίδα Express and Star.
Αναφερόμενος και στο θέμα του αντισημιτισμού στις τάξεις του κόμματος της βρετανικής αντιπολίτευσης, ο Ιαν Οστιν δήλωσε αηδιασμένος από την μεταχείριση των Εβραίων βουλευτών που κατήγγειλαν το αντισημιτισμό και εξήγησε ότι «το κόμμα είναι σκληρότερο απέναντι στους ανθρώπους που καταγγέλλουν τον αντισημιτισμό από ό,τι απέναντι στους αντισημίτες».
Ο Ιαν Οστιν είναι βουλευτής από το 2005 και πρώην υπουργός. Υποστηρίζει τη συμφωνία του Brexit, δεν υποστηρίζει την διεξαγωγή δεύτερου δημοψηφίσματος και αυτό τον απομακρύνει από την Ομάδα των Ανεξάρτητων.Και η Τερέζα Μέι αντιμετωπίζει ομάδες βουλευτών στο ίδιο της το κόμμα. Η πρώτη ομάδα θα ψηφίσει την Πέμπτη για καθυστέρηση της εξόδου αν δεν το αποκλείσει η ίδια έως την Τετάρτη. Από την άλλη μεριά υπάρχουν οι λεγόμενοι «σκληροί» του Brexit που απειλούν να ρίξουν την κυβέρνηση εάν αποκλειστεί από την πρωθυπουργό η άτακτη έξοδος.
Ρεπορτάζ: Ευδοξία Λυμπέρη
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters
Μοιράσου το άρθρο:

[ad_2]