Μητσοτάκης – Ιερώνυμος : Άκυρη η συμφωνία Τσίπρα με την Εκκλησία

Μια νέα αρχή στις σχέσεις Πολιτείας – Εκκλησίας που θα στηρίζεται στον σεβασμό των διακριτών ρόλων τους και σε μια σχέση ειλικρίνειας, η οποία δεν θα γίνεται αντικείμενο μικροκομματικής εκμετάλλευσης, συμφώνησαν ότι χρειάζεται ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, και ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος στη συνάντηση που είχαν το πρωί στο Μέγαρο Μαξίμου.

Στο πλαίσιο αυτό συμφωνήθηκε η ανάγκη άμεσης επαναλειτουργίας της Επιτροπής διαλόγου Πολιτείας – Εκκλησίας, με στόχο τη διευθέτηση όλων των ζητημάτων που αφορούν τους δύο θεσμούς, όπως η διδασκαλία του μαθήματος των θρησκευτικών και η αξιοποίηση της εκκλησιαστικής περιουσίας.

Ο πρωθυπουργός από την πλευρά του, σύμφωνα με ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του, εγγυήθηκε πλήρως τη διασφάλιση των υφιστάμενων μισθολογικών, ασφαλιστικών και συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων των κληρικών, ενώ ο Αρχιεπίσκοπος υπογράμμισε ότι για την Ιερά Σύνοδο της Ιεραρχίας η γνωστή πρόταση συμφωνίας Πολιτείας – Εκκλησίας του προηγούμενου Νοεμβρίου θεωρείται ως μη γενόμενη.