Οι προτάσεις του ΚΚΕ για τους νησιώτες

[ad_1]

Όσο και να προσπαθούν ο Τσίπρας και ο Μητσοτάκης να πουλήσουν στο λαό τα δήθεν φιλολαϊκά μέτρα τους, ο λαός ξέρει πως, όποιος κι είναι κυβέρνηση την επόμενη μέρα, είτε ο ΣΥΡΙΖΑ είτε η ΝΔ, αυτός θα συνεχίζει να πληρώνει. Θα συνεχίσει να ματώνει για να πιάνονται οι στόχοι και τα πλεονάσματα. Για να υλοποιούνται οι δεσμεύσεις, δηλαδή, να στηρίζονται μόνο οι μεγάλες επιχειρήσεις και η κερδοφορία τους, δήλωσε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δ.Κουτσούμπας μιλώντας απόψε στην Μυτιλήνη.
«Ούτε τα περί «ρύθμισης των οφειλών» από επαγγελματίες προς τα ασφαλιστικά ταμεία, αλλά και των ληξιπρόθεσμων οφειλών στην εφορία, ούτε η λεγόμενη μείωση του αρχικού φορολογικού συντελεστή για μισθωτούς και συνταξιούχους από το 22% στο 20%, ούτε οι ενδεχόμενες «μειώσεις» στο ΦΠΑ, ούτε οι «διορθωτικές κινήσεις» στα χαράτσια του ΕΝΦΙΑ, όλα αυτά δηλαδή, που διαφημίζει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, ως δήθεν ελαφρύνσεις μπορούν να κρύψουν, πως είναι και παραμένει, μια βαθιά αντιλαϊκή κυβέρνηση.
Ούτε φυσικά και η κατάργηση της μείωσης του αφορολόγητου που προτείνει η ΝΔ, ο Μητσοτάκης, καθιστά τη ΝΔ, μια φιλολαϊκή πολιτική δύναμη» ανέφερε υπογραμμίζοντας πως το ΚΚΕ τους προτείνει:
Να επαναφέρουν τώρα τον μειωμένο ΦΠΑ κατά 50% για όλα τα νησιά του Αιγαίου.
Να καταργήσουν τον ΦΠΑ στα είδη λαϊκής κατανάλωσης.
Να νομοθετήσουν αφορολόγητο ατομικό όριο για όλους στα 20.000 ευρώ, προσαυξημένο κατά 5.000 ευρώ για κάθε παιδί.
Να αφαιρέσουν από τη φορολόγηση τις δαπάνες Υγείας, θέρμανσης, νερού, τηλεφώνου.
Να καταργήσουν τον ΕΝΦΙΑ και όλα τα χαράτσια.
Να απαγορεύσουν τους πλειστηριασμούς για τις εργατικές και λαϊκές οικογένειες.
Προσφυγική κρίση
«Το ΚΚΕ, από την πρώτη στιγμή που εκδηλώθηκε η προσφυγική κρίση το 2015» τόνισε ο κ. Κουτσούμπας, «συνέβαλε με τις δυνάμεις του στο κίνημα αλληλεγγύης που έδειξε ο λαός της Λέσβου και άλλων νησιών απέναντι στην κατάσταση που δημιουργήθηκε, ειδικά τη Λέσβο. Άνοιξε μέτωπο κατά της εμπλοκής όλων των ΜΚΟ και κάθε είδους ιδιωτικής πρωτοβουλίας στη διαχείριση του προσφυγικού. Ανέδειξε ότι τα ευρωπαϊκά κονδύλια είναι μόνο για την επιδότηση του εγκλωβισμού των προσφύγων στην Ελλάδα. Αποκάλυψε το βρώμικο ρόλο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ αλλά και την ουσιαστική συναίνεση των άλλων κομμάτων.
Από την πρώτη στιγμή, ζήτησε τη μεταφορά των προσφύγων από τα νησιά στις χώρες πραγματικού προορισμού τους, με ευθύνη του ΟΗΕ και της ΕΕ.
Ήταν το μόνο κόμμα που τάχθηκε καθαρά και ξάστερα κατά της ευρωτουρκικής συμφωνίας, και ζήτησε την κατάργησή της.
Τάχθηκε κατά της δημιουργίας των hotspots και της μετατροπής των νησιών σε «αποθήκες» και μαζικές φυλακές προσφύγων και μεταναστών.
Απαίτησε να αποζημιωθούν οι κάτοικοι που υπέστησαν ζημιές από την πολιτική του εγκλωβισμού και των άθλιων συνθηκών ζωής μέσα στα hotspots.
Έτσι και τώρα, στηρίζει τα αιτήματα του ΕΚ Λέσβου, των άλλων μαζικών φορέων, του λαού της Λέσβου για:
· Να κλείσει η Μόρια
· Για τον απεγκλωβισμό των προσφύγων και μεταναστών από το νησί, τη μεταφορά τους στην ηπειρωτική Ελλάδα, όπως και των υπηρεσιών ασύλου σε δομές φιλοξενίας με ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης και, από εκεί, στις χώρες πραγματικού προορισμού τους
· Για ανθρώπινες συνθήκες φιλοξενίας για όσο, μικρό διάστημα, χρειαστεί να παραμείνουν στο νησί
· Για να καταργηθεί η απαράδεκτη συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας»
Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ
Μοιράσου το άρθρο:

[ad_2]