ΟΧΙ στην δημιουργία νόμου για την απαγόρευση κατανάλωσης σκύλων είπε το Υπουργείο Δικαιοσύνης.

Μπλοκαρίστηκε για ακόμη μια φορά από τους γραφειοκράτες του Υπουργείου Δικαιοσύνης της Μεγάλης Βρετανίας νόμος για την απαγόρευση κατανάλωσης σκύλων υπό τον φόβο να μην προσβληθούν πολιτιστικές ευαισθησίες στην Άπω Ανατολή.

Το υπουργείο περιβάλλοντος είχε καταρτίσει νέο νόμο που καθιστούσε στην Βρετανία την κατοχή κρέατος σκύλου και γάτας ποινικό αδίκημα.

The Yulin Dog Meat Festival is held annually in China's Guangxi province Credit: EPA

Την παραγγελία για τον εν λόγο νόμο είχε δώσει το καλοκαίρι ο πρώην γραμματέας του Υπουργείου Περιβάλλοντος (DEFRA), Michael Gove, παρά το γεγονός πως αυτή η πρακτική στο Ηνωμένο Βασίλειο είναι σπάνια.

Φιλοζωικές οργανώσεις τον είχαν πείσει πως με αυτόν τον τρόπο θα δώσει ένα ηχηρό μήνυμα στις χώρες της Νοτιοανατολικής Ασίας, όπου και εφαρμόζεται αυτή η πρακτική, σε συνδυασμό με τον νόμο που περάστηκε στις ΗΠΑ το περασμένο έτος.

Η κατανάλωση σκύλων είναι ήδη απαγορευμένη στη Γερμανία, την Αυστρία, την Ταϊβάν, τη Νότια Αυστραλία και το Χονγκ Κονγκ.

Εκτιμάται ότι 30 εκατομμύρια σκύλοι ετησίως σφάζονται για να καταναλωθούν, σε ολόκληρη την Κίνα, τις Φιλιππίνες, την Ινδονησία, την Ταϊλάνδη, το Λάος, το Βιετνάμ και την Καμπότζη.

Οι περισσότεροι έχουν κλαπεί από το δρόμο.

Του Δημήτρη Κουτσούκου

Πηγή The Sun