Ο Ολυμπιακός νίκησε άνετα 23-15 την ΑΕΚ και έκανε το 1-0 στη σειρά των τελικών

[ad_1]

Με άνετη επικράτηση του Ολυμπιακού, ξεκίνησαν σήμερα στο κλειστό «Μελίνα Μερκούρη» του Ρέντη οι τελικοί των πλέι-οφ της Α1 χάντμπολ Ανδρών. Οι «ερυθρόλευκοι» επιβλήθηκαν 23-15 της ΑΕΚ και έκαναν την πρώτη από τις τρεις νίκες που χρειάζονται για να υπερασπιστούν τον τίτλο τους. Η Ένωση, από την πλευρά της, θα προσπαθήσει να ισοφαρίσει την Τρίτη (21/5), όταν θα φιλοξενήσει τον δεύτερο αγώνα της σειράς στην αίθουσα «Γ. Κασσιμάτης» του ΟΑΚΑ.
Πρώτος σκόρερ των νικητών ήταν ο Δημήτρης Τζηράς με πέντε γκολ και ακολούθησε ο Μπούμπαλο με τέσσερα, ενώ εξαιρετική εμφάνιση πραγματοποίησαν ο Σανίκης (τόσο οργανωτικά όσο και στην άμυνα) και οι δύο τερματοφύλακες, Τσιλιμπάρης και Άρσιτς. Ο Μπάγιος διασώθηκε από την ΑΕΚ, η οποία αγωνίστηκε χωρίς τον άρρωστο Αργυρού και έχασε στην πορεία του ματς και τον Γιάκομπσεν.
Οι περισσότεροι σήμερα περιμέναν ντέρμπι, αλλά διαψεύστηκαν, καθώς το ματς θύμιζε πολύ τον τελικό του Κυπέλλου στην Πάτρα, όπου ο Ολυμπιακός είχε επικρατήσει με παρεμφερές σκορ (23-13) και χαρακτηριστική άνεση. Η ένταση, το πάθος και τα δυνατά μαρκαρίσματα δεν έλειψαν, όμως αυτά ήταν τα μόνα χαρακτηριστικά ντέρμπι που είχε ο πρώτος τελικός. Μετά το πρώτο… αναγνωριστικό δεκάλεπο, όπου ο «Δικέφαλος» προηγήθηκε 3-2, οι γηπεδούχοι επέβαλαν πλήρως το ρυθμό τους και με επιμέρους σκορ 7-1 ξέφυγαν 9-4 στο 23΄, βάζοντας τα θεμέλια της νίκης.
Οι «ερυθρόλευκοι» δεν πτοήθηκαν ούτε από την αποχώρηση του Ρέινα με πρόβλημα σε δάχτυλο του χεριού (ο Ισπανός επανήλθε αργότερα), έκλεισαν το ημίχρονο με προβάδισμα έξι τερμάτων, 12-6, και δεν απειλήθηκαν σε κανένα σημείο της αναμέτρησης. Στο ξεκίνημα του β΄ μέρους, μάλιστα, η ΑΕΚ έχασε τον πρώτο σκόρερ της τη φετινή χρονιά, τον Δανό Λαρς Γιάκομπσεν, που τραυματίστηκε στο γόνατο, και δεν μπόρεσε να αντιδράσει. Η διαφορά κυμάνθηκε σταθερά μεταξύ πέντε και οκτώ τερμάτων και ο Ολυμπιακός έφτασε με μεγάλη άνεση στη νίκη με 23-15.
Διαιτητές: Πατιός-Τσιάνας
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Γιώργος Ζαραβίνας): Κρητικός 1, Τζηράς 5, Καραμπουρνιώτης, Λέμος 2, Μούγιτς, Ρέινα 1, Κανδύλας 1, Σανίκης 3, Μπούμπαλο 4, Κόντης, Λιάπης 1, Τσιλιμπάρης, Άρσιτς, Αραπακόπουλος 2, Χάλαρης, Τσίλης 3.
ΑΕΚ (Νίκος Γραμματικός): Γεωργιάδης, Ζαμπούνης 2, Ροζαβόλγκι, Συγγάρης, Μπάλαζ, Ραντούλοβιτς, Αλβανός 2, Μπάγιος 3, Γιάκομπσεν 2, Παπαδιονυσίου, Δομπρής 2, Μυλωνάς, Νταρσουλάντ, Παλεβίτσιους 2, Βραζάλιτσα 2
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI

[ad_2]