Ο ΠΑΟΚ ηττήθηκε από την Μπρίντιζι

Ο Δικέφαλος του Βορρά, ούτως ή άλλως είχε ελάχιστες πιθανότητες πρόκρισης και πριν το παιχνίδι της 12ης αγωνιστικής του Basketball Champions League. Πλέον, με απολογισμό 4-8 παρέμεινε στην τελευταία θέση της βαθμολογίας γνωρίζοντας τον αποκλεισμό, με τα δύο ματς που απομένουν κόντρα σε Σαραγόσα (Ισπανία) και Βόννη (Παλατάκι) να αποτελούν τυπική διαδικασία.

Οι “ασπρόμαυροι” ήταν καλύτεροι στη μεγαλύτερη διάρκεια της αναμέτρησης, έχοντας το προβάδισμα σταθερά και τον έλεγχο του ρυθμού. Ωστόσο, οι γηπεδούχοι ανέβασαν την απόδοσή τους προς το τέλος της τρίτης περιόδου, προηγήθηκαν και μετέτρεψαν το ματς σε ντέρμπι στο φινάλε, παίρνοντας τη νίκη με συναρπαστικό τρόπο.

Στα 40 δευτερόλεπτα πριν το τέλος ο Σμιθ ευστόχησε σε σουτ τριών πόντων στην εκπνοή της επίθεσης του ΠΑΟΚ, διαμορφώνοντας το 88-91 και δίνοντας σαφές προβάδισμα στους Θεσσαλονικείς. Οι Ιταλοί μείωσαν στον πόντο με 2/2 βολές και με το σκορ 90-91 έκαναν φάουλ στον Μπόμπι Μπράουν 11” πριν το τέλος.

Ο Αμερικανός όμως αστόχησε και στις δύο βολές όντας μοιραίος για την ομάδα του. Η τελευταία επίθεση ήταν της Μπρίντιζι, με τον Στόουν που ήταν και ο κορυφαίος του ματς (20π.) να ευστοχεί σε τρίποντο 1,6” πριν την εκπνοή χαρίζοντας τη νίκη στην ομάδα του, που ήταν η πέμπτη στον όμιλο (5-7). Ο Μπράουν προσπάθησε να απαντήσει με σουτ από το κέντρο στην εκπνοή, όμως αστόχησε και το 93-91 ήταν το τελικό αποτέλεσμα.

Τα δεκάλεπτα: 20-31, 45-53, 73-71, 93-91