Πέτρες και κροτίδες σε εκδήλωση του Κ. Μπακογιάννη-Καταδικάζει η Ολ.Γεροβασίλη-Αντίδραση από τη ΝΔ (video)

[ad_1]

Επίθεση από αγνώστους δέχθηκαν αστυνομικές δυνάμεις έξω από στο κτίριο της Εθνικής Ασφαλιστικής, στη λεωφόρο Συγγρού, ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη εκδήλωση υποψηφίου του συνδυασμού του Κώστα Μπακογιάννη, για τον Δήμο Αθηναίων, όπου ομιλητής ήταν ο πρώην πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς. Παρόντες ήταν και άλλοι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης. «Η ομαλή διεξαγωγή του προεκλογικού αγώνα είναι ευθύνη της συντεταγμένης πολιτείας. Οτιδήποτε τη διαταράξει θα βαρύνει προσωπικά τον κ. Τσίπρα» επισημαίνεται σε ανακοίνωση της ΝΔ. Την επίθεση καταδίκασε η υπουργός Προστασίας του Πολίτη. «Κανείς και με κανέναν τρόπο δεν μπορεί να διαταράξει την ομαλή πολιτική διαδικασία στη δημοκρατία μας», σημείωσε  η Όλγα Γεροβασίλη.
Η εκδήλωση γινόταν παρουσία του αντιπροέδρου του κόμματος Άδωνι Γεωργιάδη και των βουλευτών Βασίλη Κικίλια, Νότη Μηταράκη και της Όλγας Κεφαλογιάννη
Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές ομάδα 20 ατόμων βγήκαν από το Πάντειο Πανεπιστήμιο πέρασαν κάτω από την υπόγεια διάβαση και από τον παράδρομο της Συγγρού, και πέταξαν πέτρες και κροτίδες προς τους αστυνομικούς. Προκάλεσαν φθορές σε σταθμευμένα αυτοκίνητα, το ένα από τα οποία ήταν του βουλευτή της ΝΔ, Νότη Μηταράκη. Μετά την επίθεση οι άγνωστοι διέφυγαν.

Την απερίφραστη καταδίκη της για την επίθεση εξέφρασε η υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Όλγα Γεροβασίλη.
«Οι επιθέσεις κατά γραφείων και εκδηλώσεων πολιτικών κομμάτων είναι απερίφραστα καταδικαστέες. Κανείς και με κανέναν τρόπο δεν μπορεί να διαταράξει την ομαλή πολιτική διαδικασία στη δημοκρατία μας», σημείωσε σε σχετική ανακοίνωση.
«Η ταυτόχρονη επίθεση αναρχικών σε προεκλογικές εκδηλώσεις της Νέας Δημοκρατίας σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, στις οποίες ήταν μάλιστα παρόντες οι πρώην πρωθυπουργοί Κώστας Καραμανλής και Αντώνης Σαμαράς αλλά και ο πρώην Πρόεδρος του Κόμματος, Ευάγγελος Μεϊμαράκης δεν είναι απλά και μόνον άλλο ένα κρούσμα βίας από τα πολλά που ζούμε καθημερινά στην εποχή ΣΥΡΙΖΑ» τονίζει σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου της ΝΔ προσθέτοντας πως η επίθεση αυτή συνιστά ευθεία επίθεση στη Δημοκρατία. «Θέτουμε την κυβέρνηση προ των ευθυνών της: Η ομαλή διεξαγωγή του προεκλογικού αγώνα είναι ευθύνη της συντεταγμένης πολιτείας. Οτιδήποτε τη διαταράξει θα βαρύνει προσωπικά τον κ. Τσίπρα» επισημαίνεται στην ανακοίνωση της ΝΔ.
O βουλευτής Χίου της ΝΔ Νότης Μηταράκης, μέσω twitter έκανε λόγο για «αναρχικούς που έσπασαν το αυτοκίνητό του». Την ανάρτησή του αυτή συνόδεψε με σχετική φωτογραφία.

Μόλις αναρχικοί εσπασαν το αυτοκίνητο μου στη Συγγρού,!! pic.twitter.com/I3uUW4D5Ow
— Νότης Μηταράκης (@nmitarakis) May 15, 2019

Και ο βουλευτής Α’ Αθηνών της ΝΔ, Β. Κικίλιας προχώρησε σε σχετική ανάρτηση.

Πλέον μιλάμε για καθοδηγούμενους τραμπούκους. Πριν λίγο σε εκδήλωση που μιλούσα για την ασφάλεια, απέναντι απο το Πάντειο, 20 κρανιοφόροι μας επιτέθηκαν και έσπαγαν οτι έβρισκαν μπροστά τους. Και να σκεφτείτε οτι λίγο πιο κάτω είχε εκδήλωση η κ. Παπακωστα… pic.twitter.com/QQXV5uSUJL
— Vassilis Kikilias (@Vkikilias) May 15, 2019

Μοιράσου το άρθρο:

[ad_2]