Πέτσας: Δεν μειώνεται το αφορολόγητο – Έως 1 Αυγούστου ψηφίζεται ο μειωμένος ΕΝΦΙΑ

Ημέρα μνήμης αλλά και δράσης η σημερινή, σημείωσε κατά την πρώτη ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, έναν χρόνο από την εθνική τραγωδία στο Μάτι,

Οι πυρόπληκτοι απαλλάσσονται από τον ΕΝΦΙΑ για 5 χρόνια
Ο κ. Πέτσας ανέφερε ότι στο εξής θα έχουν οι εγκαυματίες δωρεάν πρόσβαση σε θεραπεία, φάρμακα κ.ο.κ.

Επίσης, οι πυρόπληκτοι που υπολογίζονται σε 4.334, απαλλάσσονται από την υποχρέωση καταβολής του ΕΝΦΙΑ, για μια πενταετία. Η σχετική δράση έχει κόστος 10 εκατομμύρια ευρώ.Τα νομοσχέδια που έρχονται
Επίσης, κατά τον κ. Πέτσα τα νομοσχέδια που προωθούνται άμεσα περιλαμβάνουν:

– Το νομοσχέδιο για το επιτελικό κράτος που περιλαμβάνει επιλογή Γενικών Διευθύνων και άλλες διατάξεις. Κατατίθεται την Τετάρτη και ψηφίζεται ως 8 Αυγούστου.

– Το νομοσχέδιο για τον ΕΝΦΙΑ και τις 120 δόσεις. Κατατίθεται ως κατεπείγον την Παρασκευή και ψηφίζεται το αργότερο την 1η Αυγούστου.

– Νομοσχέδιο με σειρά διατάξεων από διάφορα υπουργεία. Περιλαμβάνει μεταξύ άλλων την κατάργηση του ασύλου. Κατατίθεται την Δευτέρα και ψηφίζεται ως τις 8 Αυγούστου.

Σε ότι αφορά τις μειώσεις φόρου ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τύπου ξεκαθάρισε ότι η πρώτη είναι αυτή του ΕΝΦΙΑ. «Είναι σαφές ότι οι μειώσεις που φέρνει η κυβέρνηση στη μεσαία τάξη είναι υψηλότερες», τόνισε.

Το αφορολόγητο
Όπως είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, «ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει δεσμευτεί ότι δεν θα μειωθεί το αφορολόγητο όριο. Αυτό που θα γίνει είναι να εισαχθεί ένας φορολογικός συντελεστής 9% για εισοδήματα ως 10.000 ευρώ. H κλίμακα θα ξεκαθαρίσει με το φορολογικό νομοσχέδιο του Σεπτεμβρίου».

Σε ότι αφορά τις ασφαλιστικές εισφορές και τον νόμο Κατρούγκαλου σχολίασε ότι η μείωση στο 15% θα γίνει σε ορίζοντα τετραετίας.