Ο Παναθηναϊκός «χαμογέλασε» ξανά, καθώς νίκησε τον Βόλο 2-1 στο ΟΑΚΑ, στο πλαίσιο της 23ης αγωνιστικής της Stoiximan Super League 1, βάζοντας τέλος στο αρνητικό σερί τριών αγώνων σε όλες τις διοργανώσεις.
Οι «πράσινοι» άνοιξαν το σκορ στο 20ο λεπτό. Μετά από εκτέλεση κόρνερ, ο Καλογερόπουλος δεν απομάκρυνε την μπάλα από την περιοχή και ο Σβιντέρσκι με κεφαλιά-πάσα βρήκε τον Ίνγκασον, ο οποίος με κοντινή προβολή έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα.
Στο 55′, ο Τσέριν ανέβασε το δείκτη του σκορ στο 2-0 με ένα όμορφο γκολ. Ο Ουναΐ βρήκε τον Σλοβένο μέσο εκτός περιοχής, αυτός επιχείρησε ένα μακρινό πλασέ, το οποίο κατέληξε στο βάθος της εστίας του Κόβατς.
Ο Βόλος πίεσε για να πάρει κάτι από το ματς και μείωσε στο 59′. Ο Χουάνπι έπαιξε άψογα το ένα-δύο με τον Κόσζτα, μπήκε στην περιοχή και με υπέροχο σκάψιμο νίκησε τον Ντραγκόφσκι για το 2-1.
Η βαθμολογία
Ο Παναθηναϊκός ανέβηκε στους 46 βαθμούς και είναι στο -5 από τον Ολυμπιακό και το -3 από την ΑΕΚ. Από την άλλη, ο Βόλος έμεινε στους 21 πόντους και είναι στο +3 από την Athens Καλλιθέα.
Ο αγώνας διεξήχθη σε λυπητερό κλίμα, καθώς η οικογένεια του Παναθηναϊκού τίμησε τον Τάκη Οικονομόπουλο. Το «Πουλί» που τίμησε την «πράσινη» φανέλα όσο λίγοι, δεν είναι στη ζωή εδώ και μερικές ημέρες.
Η αναμέτρηση
Ο Παναθηναϊκός ήταν εκείνος που απείλησε πρώτος στο ματς στο πέμπτο λεπτό, όταν ο Μλαντένοβιτς μοίρασε ωραία στον Τζούρισιτς στην περιοχή, αυτός έκανε το γύρισμα στο πέναλτι, αλλά το πλασέ του Τσέριν πέρασε άουτ. Οι φιλοξενούμενοι απείλησαν για πρώτη φορά στο 10ο λεπτό με το σουτ του Λάμπρου εκτός περιοχής, το οποίο δεν είχε πρόβλημα να σταματήσει ο Ντραγκόφκι. Μετά το δεκάλεπτο, οι «πράσινοι» ανέβασαν… στροφές και πίεσαν στην προσπάθειά τους να βρουν το γκολ. Ο Τετέ δοκίμασε την τύχη του στο 16ο λεπτό, αλλά ο Κόβατς μπλόκαρε εύκολα τη μπάλα. Δύο λεπτά μετά, ο Ουναΐ τροφοδοτήθηκε μέσα στην περιοχή και έκανε το σουτ, όμως η προσπάθειά του κόντραρε. Στο 20ο λεπτό, οι παίκτες του Ρουί Βιτόρια είχαν τη λύση, καθώς ο Ίνγκασον σκόραρε με κοντινή προβολή, στέλνοντας τη μπάλα στα δίχτυα. Οι «πράσινοι» δε σταμάτησαν, βέβαια, εκεί και έψαξαν και το δεύτερο γκολ. Στο 24ο λεπτό, λίγο έλειψε να το βρουν με το ωραίο σουτ του Μλαντένοβιτς, το οποίο ο Κόβατς εξουδετέρωσε δύσκολα σε κόρνερ. Από το κόρνερ, ο Τετέ έγινε αποδέκτης της μπάλας και δοκίμασε ένα σουτ από το ύψος της περιοχής, ωστόσο η μπάλα πέρασε ελάχιστα άουτ. Ο Τζούρισιτς «άγγιξε» το δεύτερο γκολ στο 36ο λεπτό. Ο Κώτσιρας έκανε τη «γλυκιά» σέντρα από τα δεξιά και ο Σέρβος μεσοεπιθετικός πήρε την κεφαλιά, αλλά ο Κόβατς παραχώρησε σωτήρια το κόρνερ. Το φινάλε του πρώτου μέρους είχε λίγες καλές φάσεις αλλά και πολλή ένταση, την οποία άναψε μια αψιμαχία των Κώτσιρα – Κόσζτα. Αμφότεροι είδαν κίτρινη από τον διαιτητή Τσακαλίδη.
Οι γηπεδούχοι μπήκαν πιο δυνατά και στο δεύτερο μέρος και είχαν πρώτοι τις ευκαιρίες για να σκοράρουν. Στο 47′, ο Μλαντένοβιτς από τη γωνία της περιοχής έστειλε τη μπάλα άουτ, ενώ την ίδια τύχη είχε η προσπάθεια του Τζούρισιτς στο 53′. Δύο λεπτά μετά, οι παίκτες του «Τριφυλλιού» βρήκαν δίχτυα με τον Τσέριν, ο οποίος με ένα πλασέ από μακρινή απόσταση έστειλε τη μπάλα στο βάθος της εστίας. Εκεί που φαινόταν, όμως, ότι το «Τριφύλλι» έβαλε τις βάσεις για τη νίκη, ο Βόλος μείωσε σε 2-1 με τον Χουάνπι, ο οποίος με ένα υπέροχο τελείωμα έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα. Έκτοτε, βέβαια, ο ρυθμός του αγώνα έπεσε, με τους παίκτες του «Τριφυλλιού» να γίνονται περισσότερο απειλητικοί και να έχουν ευκαιρίες για τρίτο γκολ. Στο 64′, ο Σβιντέρσκι εκτέλεσε με προβολή μέσα από την περιοχή μετά από γύρισμα του Τζούρισιτς, αλλά η προσπάθειά του πέρασε άουτ. Στο 68′, ο Βόλος έφτασε κοντά στην ισοφάριση με τον Χιλ, όμως η προσπάθειά του κόπηκε με υπέροχο τάκλιν του Κώτσιρα. Ο Τζούρισιτς, που ήταν ιδιαίτερα δραστήριος, είχε μια ακόμα τελική από τη γωνία της περιοχής, αλλά ο Κόβατς μάζεψε τη μπάλα στο 69′. Τελευταία ευκαιρία του Παναθηναϊκού για να διευρύνει το προβάδισμά του ήταν η εκτέλεση φάουλ του Τσέριν στο 84′, που πέρασε άουτ. Ο Βόλος προσπάθησε να γίνει απειλητικός με στατικές φάσεις δίχως αποτέλεσμα, με το 2-1 να μένει μέχρι το τέλος.
Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:
Παναθηναϊκός (Ρουί Βιτόρια): Ντραγκόφσκι, Ίνγκασον, Μλαντένοβιτς, Κώτσιρας, Σένκεφελντ, Σιώπης, Τετέ (89′ Νίκας), Τζούριτσιτς (74′ Μαντσίνι), Τσέριν, Ουναΐ (78′ Μαξίμοβιτς), Σβιντέρσκι (74′ Γερεμέγεφ)
Βόλος (Κώστας Μπράτσος): Κόβατς, Μύγας, Καλογερόπουλος, Χέρμανσον, Φεράρι, Κόμπα (90’+3 Κάτσικας), Προύντζος (83′ Κόντε), Χουάνπι, Λάμπρου (72′ Ασενιούν), Χιλ, Κόσζτα