«Οι συγγενείς των θυμάτων έχουν κάθε δικαίωμα να διαμαρτύρονται, αλλά πρέπει να διαχωρίσουμε αυτούς που πραγματικά ζητούν δικαιοσύνη από εκείνους που βλέπουν σε αυτές τις διαδηλώσεις μια πολιτική ευκαιρία» δήλωσε στην εκπομπή «Συνδέσεις» ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρης Παπαστεργίου μιλώντας για τα συλλαλητήρια που θα γίνουν την Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου με αφορμή την θλιβερή επέτειο δύο χρόνων από την τραγωδία στα Τέμπη.
«Εκτός από συγγενείς, φίλους και ανθρώπους που θέλουν να συμπαρασταθούν στις οικογένειες των θυμάτων βλέπουμε και κόμματα της αντιπολίτευσης αλλά και οργανώσεις και σέχτες που θέλουν να εκμεταλλευτούν αυτή τη συνάντηση. Και αυτό από μόνο του συνιστά ένα πρόβλημα» δήλωσε στο ΕΡΤNews και στους δημοσιογράφους Κώστα Παπαχλιμίντζο και Κατερίνα Δούκα ο κ. Παπαστεργίου.
«Μου είναι απόλυτα κατανοητό το να βρεθούν σε πλατείες, στην περιοχή των Τεμπών, οι συγγενείς δύο χρόνια μετά για κάτι που κανείς μας δεν θέλει να ξανασυμβεί» δήλωσε μεταξύ άλλων ο κ. Παπαστεργίου προσθέτοντας ότι «όλα όσα παράγονται από αυτή την επιθυμία δημιουργούν ζητήματα».
Να αφήσουμε τη δικαιοσύνη να κάνει τη δουλειά της
Ερωτηθείς για το εάν ο ίδιος θα κατέβαινε στα συλλαλητήρια εάν δεν ήταν υπουργός απάντησε ότι θα πήγαινε στο σημείο της τραγωδίας, όπως θα κάνει η οικογένεια του κ. Πλακιά αφήνοντας να εννοηθεί ότι δεν θα συμμετείχε σε μια συγκέντρωση σε άλλη πόλη. Απαντώντας σε σχόλιο για το ότι υπάρχει η αίσθηση ότι η κυβέρνηση είναι απέναντι στους συγγενείς, ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης απάντησε αρνητικά λέγοντας ότι δεν ισχύει αυτό.
«Δεν νομίζω. Και δεν πρέπει να γίνει αυτό. Ό,τι και να πει ένας άνθρωπος ο οποίος έχασε το παιδί του, τον αδελφό του, μου είναι απόλυτα κατανοητό, όσο ακραίο κι αν είναι. Δεν θέλει κανείς μας να βρεθεί στη θέση των ανθρώπων αυτών» σημείωσε επαναλαμβάνοντας ωστόσο ότι επιχειρείται πολιτική εκμετάλλευση των συγκεντρώσε κόμματα για πρόσκαιρα οφέλη.
Μιλώντας για την διαλεύκανση των αιτίων της τραγωδίας ο κ. Παπαστεργίου δήλωσε ότι «την αλήθεια θα τη βρει η δικαιοσύνη και οφείλουμε να αφήσουμε τη δικαιοσύνη να κάνει τη δουλειά της. Γιατί πάρα πολλές φορές τελικά, μπρος στην ορμή αυτή που παρατηρείται στο να γίνει η δουλειά γρήγορα, κάνουμε το αντίθετο, φέρνουμε το αντίθετο αποτέλεσμα. Καθυστερούμε τη δικαιοσύνη».