Με την αναμόρφωση του τομέα των Ενόπλων Δυνάμεων και την ενίσχυση του συστήματος άμυνας της χώρας ξεκίνησε την εισαγωγική του τοποθέτηση ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης, στην καθιερωμένη ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.
Όπως είπε ο κ. Μαρινάκης, θα υπάρξει ενημέρωση των κομμάτων της αντιπολίτευσης για την πορεία υλοποίησης των προγραμμάτων που είχαν υπογραφεί στο παρελθόν και εξελίσσονται, ενώ τόνισε ότι θα σημαντική η συμμετοχή των ελληνικών εταιρειών σε αυτά.
Αναφέρθηκε δε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, μεταξύ άλλων και στις αλλαγές που φέρνει ο νέος εξωδικαστικός μηχανισμός αλλά και στη λειτουργία παραρτημάτων ξένων πανεπιστημίων στην Ελλάδα.
Αργότερα, απαντώντας σε ερώτηση που αφορούσε στην στάση της αντιπολίτευσης για την υπόθεση των Τεμπών, ο Παύλος Μαρινάκης είπε: «Συνυπέγραψαν την πρόταση δυσπιστίας, χρησιμοποίησαν την ίδια γλώσσα στην προσπάθεια εργαλειοποίησης του δυστυχήματος των Τεμπών, τώρα δεν τους βλέπουμε να σχολιάζουν τα νέα δεδομένα της υπόθεσης. Όταν μπαίνεις στο γήπεδο των λαϊκιστών, των δημαγωγών και των τοκξικών πολιτκών συνήθως θα κερδίσουν οι αυθεντικοί. Το κοινό τους είναι η απουσία προγράμματος. Αυτός που φωνάζει παραπάνω πηγαίνει και πιο ψηλά. Εμείς να διορθώσουμε τις αστοχίες και θα κριθούμε από τους πολίτες. Είμαι συγκρατημένα αισιόδοξος ότι θα έχουμε μια ακόμα εντολή διακυβέρνησης το 2027».
Μιλώντας συγκεκριμένα για τον πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, Δημήτρη Βερβεσό, μετά την παραδοχή του ότι γνώριζε και είχε στην κατοχή του την έκθεση που κατέρριπτε τις θεωρίες συνωμοσίας για τα Τέμπη, ο Παύλος Μαρινάκης σχολίασε ότι ο κ. Βερβεσός δεν τήρησε όσα προβλέπει ο θεσμικός του ρόλος: «Όσα είπε στην τελευταία του συνέντευξη είχαν πάρα πολύ σωστή βάση. Είπε ότι ”εγώ έχω θεσμική ιδιότητα, δεν μπορώ να ασκώ πολιτική και να δίνω στοιχεία της δικογραφίας, γιατί υπάρχει μυστικότητα” πολύ σωστά αυτά αλλά δεν είναι αυτά που έκανε. Επέλεξε να φύγει από τα όρια της θεσμικής του ιδιότητας, την αντικειμενικότητα και την αμεροληψία, και διατύπωνε θέσεις και απόψεις. Έλεγε για έλαια σιλικόνης, μπάζωμα με σκοπό τη συγκάλυψη, κατηγορούσε τον πρωθυπουργό, έπαιρνε πολλές φορές θέση. Δεν μιλούσε ως θεσμικός παράγων της χώρας ως όφειλε, που έπρεπε να πει ότι όλα θα τα πει η Δικαιοσύνη. Επέλεξε να αποκτήσει μια πολιτική στάση και να είναι κι αυτός μέρος της ευρύτερης προσπάθειας εργαλειοποίησης ενός τραγικού δυστυχήματος. Πολιτικολόγησε επί τη βάση διακίνησης πληροφοριών που όπως φαίνεται δεν ήταν η πραγματική εικόνα που είχε. Όταν επιλέγεις να λες τη γνώμη σου και να λες ότι υπάρχει συγκάλυψη αυτό είναι μια σοβαρή κατηγορία. Πόσο σοβαρό είναι να τα λες όλα αυτά ενώ ξέρεις την αλήθεια και ενώ ξέρεις ότι υπάρχει μια πραγματογνωμοσύνη με τα αντίθετα από αυτά που λες;».