Πολιτική αντιπαράθεση για τους “κουκουλοφόρους-ροπαλοφόρους” -18 προσαγωγές (video)

[ad_1]

Κουκουλοφόροι εισέβαλαν στο Παπαστράτειο Κολυμβητήριο, άναψαν πυρσούς και φωτοβολίδες και κατευθύνθηκαν προς την εξέδρα με τους λιγοστούς θεατές, ενώ οι αθλήτριες έντρομες πήδηξαν στο νερό. Στην εξέδρα υπήρχαν κυρίως γυναίκες, άτομα με ειδικές ανάγκες και λιγοστοί φίλαθλοι. «Ο στόχος ήταν τα πανό και όσοι φορούσαν κόκκινα, πέσανε μαχαιριές και ξύλο, τραυματίστηκαν τρία άτομα, του ενός του άνοιξαν το κεφάλι και τον μαχαίρωσαν στο πόδι του», δήλωσε στην ΕΡΤ ο Προϊστάμενος του Κολυμβητηρίου, Μηνάς Χατζηαντωνίου.

Οι κουκουλοφόροι λεηλάτησαν τον εξοπλισμό ενός φωτορεπόρτερ που κάλυπτε τον αγώνα, πετώντας τον μέσα στην πισίνα, ενώ βγαίνοντας από το χώρο έσπασαν τα τζάμια των σταθμευμένων αυτοκινήτων και διέφυγαν.
Την ίδια ώρα,χθες οπαδοί του Ιωνικού και της Προοδευτικής συμπλέκονταν στη Νίκαια. Ένα αυτοκίνητο τυλίχτηκε στις φλόγες.«Πέταγαν μολότωφ, καπνογόνα, έσπαγαν πεζοδρόμια, άνοιξαν τα κεφάλια τους, παίρναμε όλοι τα αυτοκίνητά μας, τρέχαμε να δούμε τι θα κάνουμε», δήλωσε κάτοικος της περιοχής.
Η αστυνομία προχώρησε σε 18 προσαγωγές. Κουκουλοφόροι μπήκαν και στο γήπεδο «Σταύρος Βενέτης» στο Αιγάλεω, προκαλώντας σοβαρά επεισόδια κατά τη διάρκεια του αγώνα Διαγόρα Δρυοπιδέων – Αμαρουσίου, για την Α2 του μπάσκετ.
«Μασκαράδες» πέταξαν μολότοφ σε αστυνομικό τμήμα (video)
Πολιτική αντιπαράθεση
«Η Ελλάδα έγινε κανονική χώρα από αυτή την κυβέρνηση» τονίζει το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη σε ανακοίνωση- απάντηση στον τομεάρχη Προστασίας του Πολίτη της ΝΔ, Μάξιμο Χαρακόπουλο, ο οποίος σε δήλωση του κατηγόρησε την κυβέρνηση «για πολιτική σκανδαλώδους ανοχής και στρουθοκαμηλισμού απέναντι στα φαινόμενα βίας και ανομίας», χαρακτήρισε «κατ’ επίφασιν υπουργείο» το Προστασίας του Πολίτη και «αδρανείς παρατηρητές», το «δίδυμο της ηγεσίας», εννοώντας τις κυρίες Γεροβασίλη και Παπακώστα.
«Ας κοιτάξουν στους κόλπους τους για να βρουν την ανομία πολλών δεκαετιών, η οποία ήταν η αιτία της βίαιης μεταβολής της ζωής των Ελλήνων πολιτών. Στα του οίκου τους, βέβαια, είναι υπόδειγμα αδρανούς παρατηρητή», επισημαίνει το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και υπογραμμίζει:«Η Νέα Δημοκρατία προσπαθεί συνειδητά να καλλιεργήσει το φόβο στους πολίτες μέσα από την επιλεκτική αντιγραφή συμβάντων του αστυνομικού δελτίου. Θέλουν να επιχειρηματολογήσουν για το δόγμα που υπηρετούν, περί νόμου και τάξης, ποντάροντας σε εκλογικά κέρδη, μιας και στο κομμάτι της οικονομίας και της πραγματικής ζωής έχουν χάσει κάθε επιχείρημα. Η Ελλάδα είναι κανονική χώρα και έγινε από αυτή την Κυβέρνηση».
Ο κ. Χαρακόπουλος, προέβη στην δήλωση του, σήμερα, λίγο μετά το μεσημέρι, με αφορμή τα επεισόδια μεταξύ χούλιγκαν στη Νίκαια, τις επιθέσεις εναντίον αστυνομικών δυνάμεων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, καθώς και την δράση του «Ρουβίκωνα» τις τελευταίες μέρες.
Ο Τομεάρχης της ΝΔ μεταξύ άλλων αναφέρει:
«Η κατάσταση πλέον έχει βγει εκτός ορίων. Όσο το ηγετικό δίδυμο του κατ’ επίφασιν υπουργείου Προστασίας του Πολίτη θα συνεχίζει την ίδια πολιτική του αδρανούς παρατηρητή των περιθωριακών ομάδων βίας, τα θλιβερά αυτά φαινόμενα θα αυξάνονται.
Οι Έλληνες πολίτες, όμως, έχουν δικαίωμα να ζουν σε μια κανονική χώρα. Κι όσο ο ΣΥΡΙΖΑ παραμένει στην εξουσία αυτό δεν είναι εφικτό».
ΠΗΓΗ:ΕΡΤ,ΑΠΕ
 
Μοιράσου το άρθρο:

[ad_2]