Στη Βουλή διαβιβάστηκε χθες, η δικογραφία για την υπόθεση της Novartis, με την οποία ζητείται η άρση της ασυλίας του βουλευτή του ΚΙΝΑΛ και πρώην υπουργού Υγείας, Ανδρέα Λοβέρδου, για ενδείξεις δωροδοκίας, στις οποίες κατέληξαν, οι εισαγγελείς καταπολέμησης της διαφθοράς. Σήμερα θα σταλούν 20 με 30 κλήσεις προς μη πολιτικά πρόσωπα προκειμένου να καταθέσουν ως ύποπτοι για δωροδοκία και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος,
Παράλληλα, αρχειοθετείται η υπόθεση για τους Παναγιώτη Πικραμμένο, Ευάγγελο Βενιζέλο, Ανδρέα Λυκουρέντζο και Γιώργο Κουτρουμάνη, ενώ ανοικτή παραμένει η εισαγγελική έρευνα για ακόμη πέντε πολιτικά πρόσωπα: για τον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και για τους πρώην υπουργούς Γιάννη Στουρνάρα, Δημήτρη Αβραμόπουλο, Άδωνι Γεωργιάδη και Μάριο Σαλμά.
Για πολιτική αλητεία μιας συμμορίας κακοποιών, μίλησε ο Ανδρέας Λοβέρδος και άφησε αιχμές για κατάχρηση εξουσίας δικαστών, προαναγγέλλοντας μηνύσεις.
ΚΑΤΑΧΡΗΣΗ ΕΞΟΥΣΙΑΣΑκόμη κι αν χρειαστεί να γυρίσω τη γη ανάποδα, θα το κάνω, προκειμένου οι υπεύθυνοι να λογοδοτήσουν από το εδώλιο του κατηγορουμένου. Εδώ που έχουν φτάσει τα πράγματα, μόνο για πολιτική αλητεία μιας συμμορίας κακοποιών οφείλουμε να μιλάμε.#Novartis #δηλωση pic.twitter.com/SBPlxlv0IN
— Andreas Loverdos (@a_loverdos) April 8, 2019
Η κυβέρνηση χρησιμοποιεί την υπόθεση της Novartis για την εξόντωση των πολιτικών της αντιπάλων, σημείωσε το ΚΙΝΑΛ.
Για τη μεγαλύτερη σκευωρία που έχει στήσει ελληνική κυβέρνηση, με ηθελημένη ή μη σύμπραξη δικαστών, μίλησε η ΝΔ.
ΝΔ και ΚΙΝΑΛ είχαν και έχουν τους λόγους να είναι πανικόβλητοι, ενώ προσβάλλουν βάναυσα την ανεξάρτητη Δικαιοσύνη, σχολίασε το Μαξίμου.
Για στοχοποίηση και εκφοβισμό των δικαστών από την πλευρά της αντιπολίτευσης στην υπόθεση της φαρμακοβιομηχανίας Novartis, κάνει λόγο ο υπουργός Δικαιοσύνης Μιχάλης Καλογήρου, με αφορμή τη διαβίβαση της σχετικής δικογραφίας σε εκείνον προκειμένου με τη σειρά του να τη διαβιβάσει στη Βουλή.
Ειδικότερα, ο κ. Καλογήρου αναφέρει ότι «το πολιτικό μπλοκ της Νέας Δημοκρατίας και του Κινήματος Αλλαγής επιτίθεται κατά της ανεξάρτητης δικαιοσύνης» και συνεχίζει:
«Υποκριτικά, τα δυο κόμματα της αντιπολίτευσης φαίνεται ότι επιφυλάσσουν στον εαυτό τους την ευχέρεια να παρεμβαίνουν στη δικαιοσύνη, επιχειρώντας να στοχοποιήσουν και να εκφοβίσουν τους δικαστές που στο πλαίσιο των καθηκόντων τους προβαίνουν σε δικονομικές ενέργειες, ενώ ταυτόχρονα προσπαθούν να εμφανιστούν ως θύματα, διαμαρτυρόμενα για δήθεν παρεμβάσεις στη δικαιοσύνη από την πλευρά της κυβέρνησης».
Τέλος, ο υπουργός Δικαιοσύνης υπογραμμίζει: «Τα κόμματα της αντιπολίτευσης δεν έχουν κανένα δικαίωμα να εμπλέκουν στην απεγνωσμένη προσπάθειά τους να διασωθούν από τις συνεχιζόμενες αποκαλύψεις ποινικών υποθέσεων (Novartis, θαλασσοδάνεια κ.ά.) τους θεσμούς της δικαιοσύνης, διασπείροντας ηθικούς πανικούς και προκαλώντας μια κατευθυνόμενη, γενικευμένη αίσθηση απαξίωσής τους τέτοια, που να καθίσταται επικίνδυνη για την ίδια τη δημοκρατία. Κάθε τέτοια στάση είναι αποκρουστική και αποδοκιμαστέα».
Η εισαγγελική έρευνα που ολοκληρώθηκε αφορά το χρονικό διάστημα από τον Απρίλιο 2011 έως το Μάιο του 2012 και αφορά την κοστολόγηση 4 φαρμάκων της Novartis (Gilenya, Tasigna (των 150 mg και 200 mg) και Lucentis). Τα 4 αυτά φάρμακα διατέθηκαν στην ελληνική αγορά σε υψηλές τιμές σε σχέση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες και αυξήθηκε αισθητά ο τζίρος της φαρμακοβιομηχανίας.
Υπενθυμίζεται τέλος ότι σύμφωνα με την έρευνα των εισαγγελέων κατά της διαφθοράς, η ζημιά από το σκάνδαλο της φαρμακοβιομηχανίας Novartis για το ελληνικό δημόσιο ξεπερνά τα 3 δισ. ευρώ, ενώ όπως προκύπτει από τις καταθέσεις των μαρτύρων το «πάρτι» μιζών στο οποίο συμμετείχαν και πολιτικά πρόσωπα, «αγγίζει» τα πενήντα εκατ. ευρώ.
ΠΗΓΗ:ΠΡΩΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΣχετική είδηση:Στη Βουλή η δικογραφία για τη Novartis-Αντιδράσεις-Ανακοινώσεις (video)
Μοιράσου το άρθρο: