Συνεχίζεται στη Βουλή η συζήτηση για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση

[ad_1]

Συνεχίζεται στις 10:00 στην Ολομέλεια της Βουλής με ομιλίες υπουργών κοινοβουλευτικών εκπροσώπων και βουλευτών η συζήτηση επί της πρότασης ψήφου εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση.
Στη χθεσινή συζήτηση -που θα ολοκληρωθεί αύριο τα μεσάνυχτα με ονομαστική ψηφοφορία– σημειώθηκε σφοδρή σύγκρουση μεταξύ του Αλέξη Τσίπρα και του Κυριάκου Μητσοτάκη.
«Ήρθα να αντιπαρατεθώ με το σχέδιο καταστροφής του κ. Μητσοτάκη», δήλωσε ο πρωθυπουργός, τονίζοντας ότι το πρόγραμμα της ΝΔ είναι ίδιο με του ΔΝΤ και του Μάνφρεντ Βέμπερ.
«Το κλίμα δεν γυρίζει με παροχές της τελευταίας στιγμής» αντέτεινε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ανέφερε ότι Τσίπρας και Πολάκης ταυτίζονται, ενώ κατηγόρησε τον πρωθυπουργό για την παρουσία του σε κότερο, λέγοντας ότι έχασε το ηθικό πλεονέκτημα.
Απαντώντας, ο Αλέξης Τσίπρας κατηγόρησε τον πρόεδρο της ΝΔ για βαθύ στρατηγικό και πολιτικό αδιέξοδο και ότι «παριστάνει τον Στέφανο Χίο της πολιτικής ζωής», ενώ είπε ότι ανήκει σε μια πολιτική οικογένεια η οποία δεν έκανε καμιά άλλη δουλειά μόνο πολιτική και είναι ζάπλουτη.
Αναφορικά με την παρουσία του στο κότερο, ο κ. Τσίπρας είπε ότι έχει συνεργατική σχέση με την κυρία Παναγοπούλου επί 3 χρόνια και αυτό ήταν σε όλους γνωστό.
Στη δευτερολογία του ο πρόεδρος της ΝΔ άφησε βαρύτατες αιχμές κατά του Αλέξη Τσίπρα, λέγοντας χαρακτηριστικά: «βάζατε τα άθλια έντυπα σας να χτυπάνε αμείλικτα τη σύζυγό μου γιατί δεν τολμούσατε να τα βάλετε απ’ ευθείας με μένα».
«Την επόμενη φορά που θα μιλήσετε για ζάπλουτη οικογένεια» -σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης– «ας αναζητήσουμε λίγο τους τρόπους με τους οποίους η δική σας οικογένεια απέκτησε την περιουσία που είχε, πότε την απέκτησε, με ποιους έκανε δουλειές στην χούντα», ενώ μίλησε για διαπλεκόμενους επιχειρηματίες που δέχεται ο Αλέκος Φλαμπουράρης στο Μέγαρο Μαξίμου.
Για εικόνα στη Βουλή που θυμίζει πεζοδρόμιο κατηγόρησε τους κ. Τσίπρα και Μητσοτάκη η Φώφη Γεννηματά, τονίζοντας ότι ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ είναι οι δύο όψεις της συντήρησης και υπογράμμισε ότι το ΚΙΝΑΛ δεν πρόκειται να ακολουθήσει αυτήν την κατάντια, η οποία είναι βούτυρο στο ψωμί της Ακροδεξιάς.
ΠΗΓΗ: ΠΡΩΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Σχετική είδηση: Τριήμερη μετωπική σύγκρουση στη Βουλή-Ομιλίες των πολιτικών αρχηγών (video)
Μοιράσου το άρθρο:

[ad_2]