Συνταξιούχους του Ταμείου Νομικών αφορά η απόφαση Εφετείου για τα αναδρομικά (video)

[ad_1]

Από τις πρώτες αποφάσεις σε επίπεδο Εφετείου (δευτεροβάθμια) που τελεσιδικεί δικαιώνοντας συνταξιούχους, είναι αυτή που αφορά συνταξιούχους του Ταμείου Νομικών οι οποίοι προσέφυγαν για τα αναδρομικά, από τον Ιούνιο του 2015 μέχρι τον Ιούνιο του 2017. Η απόφαση είναι «σταθμός, που δίνει το στίγμα, αφού το Συμβούλιο Επικρατείας έχει ήδη αποφανθεί και άρα ο ΕΦΚΑ δεν έχει επιλογή παρά την εξόφληση», τόνισε ο δικηγόρος Γιάννης Μαυρωνάς. Ωστόσο ο συνομιλητής του στην εκπομπή «Πρώτη Είδηση», ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας συνταξιούχων του ΙΚΑ, Δημήτρης Κουμπούρης, αντέτεινε ότι «ελάχιστοι πληρώθηκαν από τον ΕΦΚΑ», ενώ τόνισε ότι τα αναδρομικά είναι «ζήτημα πολιτικό και έτσι πρέπει να λυθεί.»

Ο κ. Κουμπούρης ο οποίος συμμετείχε στην αντιπροσωπεία των συνταξιούχων που συναντήθηκε το Σάββατο με τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου, επανέλαβε ότι «δεν προβλέπεται λύση στα αναδρομικά λόγω τεράστιου δημοσιονομικού κόστους», ενώ τόνισε ότι ό,τι έχουν καταφέρει οι συνταξιούχοι «ήταν μέσα από αγώνες και όχι με δικαστικές αποφάσεις.»
«Δεν μπορεί 2, 5 εκατομμύρια συνταξιούχοι να προσφεύγουν στα δικαστήρια», επεσήμανε χαρακτηριστικά.
«Δεν πρέπει να το βλέπουμε διχαστικά. Αν δεν είχαν γίνει προσφυγές, δεν θα είχε βγει  καμία απόφαση δικαίωσης. Όποιος έχει καταθέσει αγωγή διεκδικεί πολλά περισσότερα. Και όσο πληθαίνουν τέτοιες αποφάσεις πάγιας νομολογίας, αποτελούν νομικό εργαλείο για όλους τους συνταξιούχους», τόνισε από την πλευρά του ο Γιάννης Μαυρωνάς.
ΠΗΓΗ:ΕΡΤ1/ Εκπομπή «Πρώτη Είδηση»
Μοιράσου το άρθρο:

[ad_2]