Υπόθεση Γιακουμάκη: Καταπέλτης ο εισαγγελέας για τους οκτώ Κρητικούς

Την ενοχή των οκτώ Κρητικών για επικίνδυνη σωματική βλάβη από κοινού και κατ' εξακολούθηση και την αθώωση του ενός, πρότεινε ο εισαγγελέας έδρας στην υπόθεση του άτυχου σπουδαστή της Γαλακτοκομικής Σχολής Βαγγέλη Γιακουμάκη.

Ο εισαγγελέας πρότεινε την ενοχή για κάποιες πράξεις, ενώ για κάποιες άλλες τη μετατροπή της ποινής σε απλή σωματική βλάβη και την παύση τους οριστικά λόγω έλλειψης εγκλήσεως. Και για κάποιες άλλες, προτείνει την αθώωσή τους.

Ο εισαγγελέας περιέγραψε τον Βαγγέλη Γιακουμάκη ως ένα ήσυχο και ευγενικό παιδί. Χαρακτήρισε συμμορία την παρέα των Κρητικών και ζήτησε να απορριφθούν οι ισχυρισμοί πως τα όσα έκαναν στον αδικοχαμένο σπουδαστή ήταν στα πλαίσια αστείου.

Η τελική απόφαση αναμένεται μέχρι το τέλος του μήνα.

Σημειώνεται ότι οι Κρητικοί δεν παραβρέθηκαν σε καμία από τις ακροαματικές διαδικασίες, κάνοντας χρήση του δικαιώματος που έχουν.

Στο κατηγορητήριο περιγράφονται τουλάχιστον 25 περιστατικά βίας σε βάρος του Βαγγέλη Γιακουμάκη. Οι Κρητικοί φέρονται να του έριχναν καυτό νερό στον λαιμό να τον κλείδωναν σε ντουλάπες, να του πατούσαν τα δάχτυλα, να του πέρναγαν θηλιά στον λαιμό και να τον κρεμούσαν από το παράθυρο…