«Φωτιά» στη Football League από την Επιτροπή Αδειοδότησης της ΕΠΟ

[ad_1]

Τα πάνω κάτω έρχονται στη Football League, μόλις δύο ημέρες πριν τη διεξαγωγή της τελευταίας αγωνιστικής. Σύμφωνα με απόφαση του Πρωτοβάθμιου Οργάνου Αδειοδότησης της ΕΠΟ, οκτώ από τις 16 ομάδες της δεύτερης κατηγορίας κρίθηκε ότι δεν πληρούν τις απαιτήσεις της διαδικασίας επιτήρησης, κάτι που «μεταφράζεται» σε αφαίρεση τριών βαθμών.
Μεταξύ αυτών των ομάδων είναι ο Απόλλων Λάρισας, που βρίσκεται στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας και φαινόταν να οδεύει προς το μπαράζ ανόδου με τον 13ο της Super League. Εφόσον το -3 επικυρωθεί, ο Πλατανιάς (που πέρασε επιτυχώς τη διαδικασία) ανεβαίνει δεύτερος, έναν βαθμό πάνω από τους Θεσσαλούς, και με νίκη την Κυριακή (5/5) επί του Ηρακλή στα Περιβόλια εξασφαλίζει το δικαίωμα συμμετοχής στο μπαράζ ανόδου.
Συνολικά, οι οκτώ ΠΑΕ που κρίθηκε ότι δεν πληρούν τις απαιτήσεις της διαδικασίας επιτήρησης είναι οι Απόλλων Λάρισας, Απόλλων Πόντου, Εργοτέλης, Ηρόδοτος, Ηρακλής, Κέρκυρα, Σπάρτη και Αιγινιακός. Οι δύο τελευταίοι έχουν ήδη υποβιβαστεί, ενώ για Εργοτέλη, Κέρκυρα και Απόλλωνα Πόντου δεν αλλάζει ουσιαστικά κάτι, καθώς θα αγωνίζονται του χρόνου στη Super League 2. Ο Ηρόδοτος υποβιβάζεται οριστικά στο ερασιτεχνικό, ενώ ο Ηρακλής υποχωρεί στην 11η θέση, πίσω από την ΑΕ Καραϊσκάκης, και πλέον κινδυνεύει άμεσα να πέσει στη νέα Football League (ουσιαστικά στην τρίτη κατηγορία).
Η ανακοίνωση της ΕΠΟ:
«Το Πρωτοβάθμιο Όργανο Αδειοδότησης της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, κατά την τελευταία του συνεδρίαση στις 03.05.2019, έλαβε τις παρακάτω αποφάσεις αναφορικά με την 1η φάση της διαδικασίας επιτήρησης για τις ΠΑΕ της Football League.
Οι ΠΑΕ Δόξα Δράμας, Καραϊσκάκης, Κισσαμικός, Νέος Βόλος, Παναχαϊκή, Πλατανιάς και Τρίκαλα πληρούν τις απαιτήσεις της διαδικασίας επιτήρησης.
Οι ΠΑΕ Απόλλων Λάρισας, Απόλλων Πόντου, Εργοτέλης, Ηρόδοτος, Ηρακλής, Κασσιόπη, Σπάρτη και Αιγινιακός δεν πληρούν τις απαιτήσεις της διαδικασίας επιτήρησης».
Στο μεταξύ, το Πρωτοβάθμιο Μονομελές Πειθαρχικό Όργανο της Football League απέρριψε τις ενστάσεις των ΠΑΕ Δόξα Δράμας, Απόλλων Πόντου, ΑΟ Κασσιόπη, Αιγινιακός και Απόλλων Λάρισας, κατά του κύρους των αγώνων τους με τον Αήττητο Σπάτων. Ο αθλητικός δικαστής έκρινε ότι η αποβολή του τελευταίου από το πρωτάθλημα δεν έχει αναδρομική ισχύ κι έτσι «πάγωσε» τις πέντε ομάδες, που είχαν χάσει βαθμούς απέναντι στον Αήττητο και διεκδικούσαν να πάρουν «στα χαρτιά» τα αντίστοιχα ματς.
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

[ad_2]