Σε υγιεινό… περίπατο μετέτρεψε την αναμέτρηση στις Σέρρες ο Ολυμπιακός. Οι «ερυθρόλευκοι» νίκησαν με σκορ 4-0 τον Πανσερραϊκό για την 23η αγωνιστική της Super League 1, επέστρεψαν στις επιτυχίες και απολαμβάνουν ξανά τη μοναξιά της κορυφής στο βαθμολογικό πίνακα του πρωταθλήματος.
Οι Πειραιώτες άνοιξαν το σκορ στο 20′, με τον Κατσίκα να αποκρούει το πέναλτι του Αγιούμπ Ελ Κααμπί και τον Μαροκινό να παίρνει το «ριμπάουντ», σκοράροντας από κοντά.
Ο Ελ Κααμπί «χτύπησε» ξανά στο 27′, γράφοντας το 2-0 με κοντινή κεφαλιά, έπειτα από την προβολή του Πάλμα στο οριζόντιο δοκάρι.
Οι κάτοχοι του Conference League ανέβασαν τον δείκτη του σκορ στο 3-0 στο 53′, με τον Ζέλσον Μαρτίνς να κάνει το γύρισμα από δεξιά και τον Τσικίνιο να σκοράρει με δεξί σουτ από την «καρδιά» της μεγάλης περιοχής.
Το… κερασάκι στην τούρτα για τον Ολυμπιακό ήρθε να βάλει ο Μαρτίνς στο 75′ με ιδανικό πλασέ εντός περιοχής, έπειτα από γύρισμα του Γιάρεμτσουκ.
Η βαθμολογία
Έτσι, ο Ολυμπιακός επέστρεψε στην κορυφή της βαθμολογίας, στο +2 από την ΑΕΚ, μία εβδομάδα πριν το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης». Από την άλλη μεριά, ο Πανσερραϊκός έμεινε στην 11η θέση με 22 βαθμούς.
Η αναμέτρηση
Ο Ολυμπιακός «άγγιξε» το γκολ στην πρώτη του… επίσκεψη στα «καρέ» των γηπεδούχων. Στο έβδομο λεπτό, ο Τσικίνιο κουβάλησε τη μπάλα και σούταρε δυνατά έξω από την περιοχή, ο Κατσίκας απέκρουσε ασταθώς και έδωσε την ευκαιρία στον Ζέλσον Μαρτίνς να πάρει το «ριμπάουντ» και να πλασάρει με τη μία εξ επαφής, αλλά η μπάλα έφυγε άουτ. Στο 13′, ο Κάρμο μπλόκαρε το σουτ του Τέρζιτς και ο Ντέλετιτς εκτέλεσε άμεσα εκτός περιοχής, αλλά ο Τζολάκης ήταν σε ετοιμότητα. Οι Πειραιώτες εξαργύρωσαν την ανωτερότητά τους, με αποτέλεσμα να ανοίξουν το σκορ στο 20ο λεπτό. Ο Έσε κέρδισε πέναλτι, μέσω VAR, έπειτα από τράβηγμα του Πεταυράκη και ο Ελ Κααμπί ανέλαβε την εκτέλεση. Ο Κατσίκας έπεσε στη δεξιά του γωνία και απέκρουσε την προσπάθεια του Μαροκινού φορ, ο οποίος, όμως, πήρε το «ριμπάουντ» και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα από κοντά. Ο Ελ Κααμπί «χτύπησε» ξανά στο 27′, διπλασιάζοντας τα τέρματα του Ολυμπιακού. Ο Ροντινέι έβγαλε τη σέντρα από τα δεξιά, ο Πάλμα έκανε την προβολή, με τη μπάλα να χτυπά στο οριζόντιο δοκάρι και να στρώνεται μπροστά στον Μαροκινό, που την έστειλε στα δίχτυα με το κεφάλι για το 2-0. Η ομάδα του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ συνέχισε να πιέζει και στο 38′ ο Τσικίνιο έβγαλε τη σέντρα με το δεξί από αριστερά, με τον Μαρτίνς να κάνει τη γυριστή κεφαλιά και τον Κατσίκα να διώχνει σε κόρνερ. Ένα λεπτό αργότερα, ο Πάλμα συνέκλινε από τα αριστερά και εκτέλεσε με το δεξί, όμως η μπάλα έφυγε μακριά από την εστία των γηπεδούχων. Στο 44′, ο Πάλμα έβγαλε τη σέντρα από τα αριστερά και ο Τσικίνιο πήρε την κεφαλιά, αναγκάζοντας τον Κατσίκα σε εντυπωσιακή εκτίναξη και επέμβαση. Έτσι, οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με το σκορ στο 0-2.
Η πρώτη καλή στιγμή του δεύτερου ημιχρόνου ανήκε στους γηπεδούχους, με τον Χατζηστραβό να αποφεύγει ωραία τον Ροντινέι και να κάνει το γύρισμα από αριστερά, όμως ο Πιρές δεν κατάφερε να δώσει στη μπάλα τροχιά προς την εστία του Τζολάκη. Εντούτοις, ο Ολυμπιακός ήταν εκείνος που έστειλε ξανά τη μπάλα στα δίχτυα στο 53′. Ο Ζέλσον Μαρτίνς μπήκε στην περιοχή του Πανσερραϊκού και έκανε το γύρισμα από τα δεξιά, με τον Τσικίνιο να εκτελεί με δεξί σουτ από την «καρδιά» της μεγάλης περιοχής και να γράφει το 3-0. Με τη συμπλήρωση μίας ώρας αγώνα, ο Τσικίνιο αποχώρησε με ενοχλήσεις και ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ έκανε τέσσερις αλλαγές, ρίχνοντας στον αγώνα τον Όρτα, τον Μπρούνο Ονιεμαέτσι, τον Παπακανέλλο και τον Γιάρεμτσουκ. Οι παίκτες του Μεντιλίμπαρ έδωσαν διαστάσεις θριάμβου στη νίκη τους στις Σέρρες, με τον Μαρτίνς να βρίσκει και αυτός δίχτυα στο 75′. Ο Πορτογάλος εξτρέμ έπαιξε κάθετα για τον Γιάρεμτσουκ, εκείνος του γύρισε ξανά τη μπάλα και αυτός πλάσαρε ιδανικά για το 4-0. Έτσι, οι Πειραιώτες έμειναν για 23ο συνεχόμενο παιχνίδι αήττητοι σε όλες τις διοργανώσεις και φιγουράρουν ξανά στην κορυφή της βαθμολογίας, μία εβδομάδα πριν το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ.
Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:
Πανσερραϊκός (Χουάν Φεράντο): Κατσίκας, Πεταυράκης, Ντέλετιτς (69′ Ομεόνγκα), Χατζηστραβός (84′ Μασκανάκης), Τέρζιτς (60′ Γκαλβάν), Ζελέν (69′ Σοφιανός), Στάικος (84′ Αλ Ρασντί), Πιρές, Βόλνεϊ, Δεληγιαννίδης, Ντάβιντσον
Ολυμπιακός (Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ): Τζολάκης, Ορτέγκα (63′ Μπρούνο Ονιεμαέτσι), Κάρμο, Μπιανκόν, Ροντινέι, Ντάνι Γκαρθία, Έσε, Τσικίνιο (61′ Όρτα), Ζέλσον Μαρτίνς (79′ Κωστούλας), Πάλμα (62′ Παπακανέλλος), Ελ Κααμπί (62′ Γιάρεμτσουκ)