«Αυτό που σας ενδιαφέρει είναι να κάνετε ένα σόου μέσα από την προανακριτική Τριαντόπουλου», ανέφερε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Θάνος Πλεύρης, μιλώντας στη Βουλή και απαντώντας στην αντιπολίτευση για τις επικρίσεις που ασκεί σχετικά με τη διαδικασία express που ζήτησε ο ίδιος ο Χρήστος Τριαντόπουλος.
«Έστω ότι γίνεται για πέντε-έξι μήνες η προκαταρκτική επιτροπή, όπως τη θέλετε. Και αποφασίζουμε και την ποινική δίωξη. Πού θα πάει η υπόθεση; Στο δικαστικό συμβούλιο με τον ανακριτή και τον εισαγγελέα», σημείωσε ο κ. Πλέυρης και πρόσθεσε: «Εμείς σας λέμε ότι όλο αυτό το στάδιο, το οποίο εσείς έχετε τον φόβο ότι επειδή εμείς έχουμε την πλειοψηφία θα έρθουμε να πούμε “μη άσκηση ποινικής δίωξης”, ότι όλο αυτό το στάδιο το παρακάμπτουμε», τόνισε ο Θάνος Πλεύρης.
«Είστε υποκριτές, εργαλειοποιείτε, ακόμα και αυτήν τη στιγμή που μιλάμε, μια τραγωδία, δεν σας ενδιαφέρει η αλήθεια, σας ενδιαφέρει μόνο να κάνετε σόου μέσα από την επιτροπή», τόνισε σε έντονο ύφος ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ.
Οι αναφορές του Θάνου Πλεύρη έρχονται μετά τις έντονες διαφωνίες που έχει εκφράσει το σύνολο των κομμάτων της αντιπολίτευσης για το ενδεχόμενο η προανακριτική επιτροπή να μην εξετάσει την ουσία της υπόθεσης Τριαντόπουλου και να τη στείλει απευθείας στο δικαστικό συμβούλιο.