Χαλάει ξανά ο καιρός από αύριο Τετάρτη 15/3/23 στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Σύμφωνα με το meteo.gr, θα “χτυπήσουν” βροχές και καταιγίδες τοπικά στα δυτικά και ανατολικά είναι πιθανό να είναι ισχυρές.
Πιθανότητα για τοπικές χαλαζοπτώσεις υπάρχει στα δυτικά, καθώς και σε τμήματα του Κεντρικού και Ανατολικού Αιγαίου. Τις νυχτερινές ώρες προς πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης χιονοπτώσεις αναμένεται να σημειώνονται και σε ημιορεινά τμήματα της δυτικής Μακεδονίας.
Έως τις νυχτερινές ώρες τα φαινόμενα θα εξασθενίσουν στα ανατολικά ηπειρωτικά τμήματα, ωστόσο θα διατηρηθούν στα δυτικά, βόρεια και ανατολικά τμήματα. Τις νυχτερινές και πρώτες πρωινές ώρες θα σημειωθεί τοπικά παγετός στα βόρεια ηπειρωτικά.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από -2 έως 12 βαθμούς Κελσίου, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από -2 έως 16 βαθμούς, στην Ήπειρο από 0 έως 15 βαθμούς Κελσίου, στα Επτάνησα από 8 έως 14 βαθμούς Κελσίου, στην υπόλοιπη Δυτική Ελλάδα από 0 έως 15 βαθμούς, στη Θεσσαλία από -1 έως 16, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 1 έως 16, και στα νησιά του Αιγαίου και στην Κρήτη από 3 έως 19 βαθμούς Κελσίου.
ΜΑΡΟΥΣΑΚΗΣ: “ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΚΑΙ ΜΕ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ”
Επιδείνωση αναμένεται να παρουσιάσει ο καιρός στη χώρα μας το επόμενο τριήμερο με κύρια χαρακτηριστικά τις κατά τόπους ισχυρές βροχές – καταιγίδες που πιθανόν να συνοδεύονται και από χαλάζι ή και ανεμοστρόβιλους – υδροστρόβιλους, τους θυελλώδεις εως και πολύ θυελλώδεις ανέμους κατά κύριο λόγο βοριάδες και με έμφαση το Αιγαίο αλλά και χερσαία τμήματα που βρέχονται από αυτό, τις πυκνές χιονοπτώσεις όχι μόνο σε ορεινές περιοχές αλλά και πιο χαμηλά προς τα βορειοδυτικά ηπειρωτικά, αλλά και τη σημαντική πτώση της θερμοκρασίας κυρίως σε κεντρικά, ανατολικά και βόρεια γεωγραφικά διαμερίσματα.
ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ ΣΕ ΤΡΙΑ ΣΤΑΔΙΑ
– ΣΤΑΔΙΟ 1
Αύριο Τετάρτη με τα πιο έντονα φαινόμενα στη δυτική Ελλάδα και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.
– ΣΤΑΔΙΟ 2
Την Πέμπτη με τα πιο έντονα φαινόμενα προς τα ανατολικά και νότια και με έμφαση σε θαλάσσιες – παραθαλάσσιες περιοχές.
– ΣΤΑΔΙΟ 3
Την Παρασκευή με τα πιο έντονα φαινόμενα προς Κυκλάδες, Κρήτη και Δωδεκάνησα.
Από Σάββατο μεσημέρι και στη συνέχεια θα μπορούμε να μιλάμε για υποχώρηση της κακοκαιρίας», αναφέρει στην ανάρτησή του ο Κλέαρχος Μαρουσάκης.