Την παραμονή της Ελλάδας στην ευρωζώνη χαρακτήρισε ως ένα από τα μεγαλύτερα επιτεύγματά της πενταετούς θητείας της απερχόμενης Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ο πρόεδρός της Ζαν Κλοντ Γιούνκερ κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στις Βρυξέλλες.
Ο ίδιος επισήμανε ότι μπορεί κάποιοι να το θεωρούν «δεδομένο», αλλά «καταφέραμε να κρατήσουμε την Ελλάδα στην ευρωζώνη» τη στιγμή που «ακόμα και πολλά μικρά κράτη μας απαγόρευαν να ασχοληθούμε με την Ελλάδα». Ο Ζ.Κ.Γιούνκερ δήλωσε «περήφανος» για το επίτευγμά του και επισήμανε ότι «το κάναμε μαζί με τις ελληνικές αρχές και το κάναμε διαφορετικά από ότι το κάνανε άλλοι».
Follow live: President @JunckerEU read-out following the College of Commissioners’s meeting, ahead of the Informal EU27 Leaders’ meeting in Sibiu, Romania#SibiuSummit #TeamJunckerEU https://t.co/bGIYExSm1B
— European Commission ?? (@EU_Commission) May 7, 2019
Όπως εξήγησε η διαφορά αυτή έγκειται στο ότι έδειξε σεβασμό στην «αξιοπρέπεια» του ελληνικού λαού, και των φτωχότερων μερίδων του. Tέλος, εξήρε την «ανθεκτικότητα» των Ελλήνων, σημειώνοντας πως πιθανότατα άλλοι σε αυτές τις συνθήκες δεν θα μπορούσαν να την επιδείξουν.
«Πρέπει να επιλυθεί άμεσα η σινο-αμερικανική διαμάχη»
Σε συνέντευξη Τύπου, ο πρόεδρος της Κομισιόν τόνισε ότι τίποτε δεν έχει αλλάξει στις διατλαντικές εμπορικές σχέσεις από τότε που συναντήθηκε με τον πρόεδρο Τραμπ στην Ουάσιγκτον, τον περασμένο Ιούλιο. «Οι αξιωματούχοι του Λευκού Οίκου και η ομάδα μου είναι σχεδόν σε καθημερινή επικοινωνία με την κυβέρνηση των ΗΠΑ όσον αφορά τις εμπορικές σχέσεις μεταξύ των ΗΠΑ και της Ευρώπης», δήλωσε ο κ. Γιούνκερ.
Unity.Hope.Determination.
“Building Europe never stops. We must always look forward, proud of what we have done but focused on what we still have to do. It is an important moment for Europe ahead of #EUelections2019″@JunckerEU #EURoad2Sibiu #SibiuSummit pic.twitter.com/oq0khx0RYs
— European Commission ?? (@EU_Commission) May 7, 2019
Ο ίδιος πρόσθεσε ότι κατά την άποψή τους, μεγάλο μέρος των προβλημάτων που αντιμετωπίζει η παγκόσμια οικονομία σχετίζονται με τις εμπορικές εντάσεις μεταξύ Ουάσιγκτον και Πεκίνου. «Εάν οι επενδυτές δεν έχουν την εντύπωση ότι αυτό το πρόβλημα μπορεί να επιλυθεί σύντομα, τότε η διάθεση για επενδύσεις και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού και ανά τον κόσμο αποδυναμώνεται», σημείωσε.
ΠΗΓΗ:ΑΠΕ-ΜΠΕ
Μοιράσου το άρθρο: