Σάββατο, 12 Ιούλ 2025
Βεργίνα Τηλεόραση
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΣΠΟΡ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΕΚΠΟΜΠΕΣ
  • WEB TVWEB TVWEB TV
Ρoή Ειδήσεων
Θεσσαλονίκη: Συνεχίζεται η “μάχη” για την πλήρη κατάσβεση της πυρκαγιάς σε εταιρεία ανακύκλωσης στη Σίνδο
TisimΒενη: Χιλιάδες προσκυνητές στη Σουρωτή για τη μνήμη του Αγίου Παϊσίου – 31 χρόνια από την κοίμησή του
Ο «χάρτης» των πληρωμών από e-ΕΦΚΑ, ΔΥΠΑ για την περίοδο 14 Ιουλίου έως 18 Ιουλίου
ΔΥΠΑ: Μέχρι τη Δευτέρα οι αιτήσεις για τη δράση απασχόλησης στη Θεσσαλία με επιδότηση έως 22.500
Ζαχαράκη στη Σύνοδο Πρυτάνεων: «Καθαροί κανόνες – Καθαρές ευθύνες» – 1,5 δισ. ευρώ για τα δημόσια πανεπιστήμια έως το 2025
Θεοδωρικάκος: «Όχι στον τεχνητό διχασμό και την πόλωση – Στρατηγική μας η παραγωγική ανάπτυξη»
Πιερρακάκης: «Να επενδύσουμε στην κοινή μας ευρωπαϊκή ταυτότητα, στο κοινό ευρωπαϊκό μας μέλλον»
Βουλή: Ψηφίστηκε η τροπολογία για το μεταναστευτικό με 177 «ναι»
Επίδομα ενοικίου: Ποιοι θα λάβουν 250 ευρώ
Οι 21 προτάσεις της ΝΙΚΗΣ για την παράνομη μετανάστευση 
Font ResizerAa
Βεργίνα ΤηλεόρασηΒεργίνα Τηλεόραση
Search
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΣΠΟΡ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΕΚΠΟΜΠΕΣ
  • WEB TVWEB TVWEB TV
Ακολουθησε μας
  • Πολιτική Απορρήτου
  • Όροι Χρήσης
  • Διαφημιστείτε σε εμάς
  • Επικοινωνία
© 2024 Verginanews
ΚΟΣΜΟΣ

“EU MED means business”: Συνάντηση για επενδύσεις, επιχειρηματικότητα και εργασία στη Μεσόγειο

6 έτη ago
Κοινοποίηση
6 Λεπτά ελάχιστη ανάγνωση
Κοινοποίηση



“EU MED means business”: 150 επιχειρηματίες, νέοι στην πλειοψηφία τους αλλά και  επικεφαλής οικονομικών φορέων, από τις χώρες του Νότου συναντήθηκαν στις Βρυξέλλες και αποφάσισαν να αναλάβουν δράση για την ανάπτυξη και την εργασία. Έθεσαν επί τάπητος τις επείγουσες προτεραιότητες για τα κέντρα αποφάσεων της περιοχής, αλλά και την Ευρωπαϊκή Ένωση, ώστε να καταφέρουν να υπερκεράσουν τα εμπόδια προς την οικονομική ανάπτυξη και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή οργάνωσε λίγες μέρες πριν τις Ευρωεκλογές την πρώτη εκδοχή του “EU MED means business – Σχηματοποιώντας το μέλλον της επιχειρηματικότητας στο Νότο”. Η κύρια δράση έλαβε χώρα στις Βρυξέλλες, στο Βέλγιο ενώ ανάλογες συναντήσεις μικρότερου βεληνεκούς πραγματοποιήθηκαν στην Τυνησία, την Αίγυπτο, την Ιορδανία και το Μαρόκο.  Οι συμμετέχοντες ανέπτυξαν προτάσεις για τους πολιτικούς και στη συνέχεια ψήφισαν με σκοπό να συγκεκριμενοποιήσουν δώδεκα προτεραιότητες για δράση σχετικά με τις επενδύσεις, την επιχειρηματικότητα και την εργασία. Αυτές οι προτάσεις θα χρησιμοποιηθούν στις αναπτυξιακές πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης τα επόμενα χρόνια. Οι αρμόδιες επιτροπές της Ε.Ε. θα ενημερωθούν και μέσα από την  Ένωση για τη Μεσόγειο (UfM) και θα μαθαίνουν πρώτες όλες τις μελλοντικές εξελίξεις. Η Ένωση για τη Μεσόγειο περιλαμβάνει τα 28 κράτη μέλη της ΕΕ, την Ευρωπαϊκή Ένωση και 15 Μεσογειακές χώρες (Αλβανία, Αλγερία, Βοσνία και Ερζεγοβίνη, Αίγυπτο, Ισραήλ, Ιορδανία, Λίβανο, Μαυριτανία, Μαυροβούνιο, Μονακό, Μαρόκο, Παλαιστίνη, Συρία (η συμμετοχή της οποίας έχει ανασταλεί λόγω του εμφυλίου πολέμου), Τυνησία και Τουρκία). Ο Αραβικός Σύνδεσμος έχει συμμετάσχει σε όλες τις συνεδριάσεις από το 2008, ενώ στη Λιβύη έχει αναγνωριστεί καθεστώς παρατηρητή.
Η ΕΕ προωθεί τη σταθερότητα και τη συνεργασία με τις ενδιαφερόμενες χώρες παρέχοντας χρηματοδοτική στήριξη μέσω του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Γειτονίας.
Ο  Johannes Hahn, o  Επίτροπος Ευρωπαϊκής Πολιτικής Γειτονίας παρόν στη συνάντηση έκανε λόγο «για την ανάγκη σταθεροποίησης των γειτονικών χωρών μέσα από την οικονομική ανάπτυξη, την απασχόληση και τη νεολαία, τη συνδεσιμότητα στους τομείς των μεταφορών και της ενέργειας, τη μετανάστευση, την κινητικότητα και την ασφάλεια». Η Ευρωπαϊκή Πολιτική Γειτονίας παρέχει ένα πλαίσιο για μια αποτελεσματικότερη και ισχυρότερη εταιρική σχέση ανάμεσα στην ΕΕ και τους ανατολικούς και νότιους γείτονές της, βάσει κοινών συμφερόντων και δράσεων και από τις δύο πλευρές.
Για την Επιτροπή η προώθηση των βασικών συμφερόντων της ΕΕ σε θέματα χρηστής διακυβέρνησης, δημοκρατίας, κράτους δικαίου και ανθρωπίνων δικαιωμάτων αποτελεί πρώτο στόχο. Επιπλέον στο επίκεντρο της συνάντησης των νεαρών επιχειρηματιών και του Επιτρόπου κ. Hahn  βρέθηκε η διευκόλυνση της συνεργασίας σε περιφερειακό επίπεδο μέσα από την  Ανατολική Εταιρική Σχέση και την Ένωση για τη Μεσόγειο.
Ο Επίτροπος αναφέρθηκε στην δημιουργικότητα, την εφευρετικότητα, το ταλέντο και τις  ιδέες των επιχειρηματιών της Μεσογείου και τη συνεργασία που είχαν μεταξύ τους, μέσα από εντατικό brainstorming. «Αποτελούν έμπνευση και για εμάς», τόνισε μεταξύ άλλων «και τα μηνύματα που έλαβα θα τα μεταφέρω στους συναδέλφους μου αλλά και στους υπεύθυνους των αποφάσεων της περιοχής».
«Θα χρησιμοποιήσουμε όσα προέκυψαν από τη συνάντηση αυτή στην αλληλεπίδραση με τις κυβερνήσεις των χωρών του Νότου και στην επόμενη συνάντηση των αρμοδίων της Ένωσης για τη Μεσόγειο» κατέληξε. Υπογράμμισε εξάλλου ότι ήλπιζε πως η συζήτηση από τις προτεραιότητες θα συνεχιστεί λέγοντας «Κατά τη διάρκεια της θητείας μου ως Επιτρόπου, εργάστηκα προς την κατεύθυνση της κοινωνικο-οικονομικής ανάπτυξης  και της επίδρασης της συνεργασίας μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των γειτονικών χωρών. Η βελτίωση των ευκαιριών για επιχειρηματικότητα είναι ένα θετικό, ελπιδοφόρο σενάριο για όλους: οι νέοι και στις δύο πλευρές της Μεσογείου χρειάζονται οικονομικές ευκαιρίες για να μπορέσουν να χτίσουν το μέλλον τους. Για τον λόγο αυτό πρέπει να εργαστούμε ακούραστα όλοι μαζί και να ακούσουμε τη φωνή αυτών που δημιουργούν θέσεις απασχόλησης για τις επόμενες γενιές.»
Η συνάντηση επικεντρώθηκε στο πως μπορεί κανείς να προσελκύσει περισσότερα ξένα και ίδια κεφάλαια στη χώρα του και να βελτιώσει τα επίπεδα της δημιουργίας θέσεων εργασίας. Επίσης δόθηκε έμφαση στον ιδιωτικό τομέα και ιδιαίτερα στις μικρότερες επιχειρήσεις, που δημιουργούν τα πιο σταθερά και βιώσιμα νέα επαγγέλματα. Τέλος, όλοι οι παρευρισκόμενοι συμφώνησαν πως τα ταλέντα και οι δεξιότητες των νέων μπορούν προωθήσουν την επιχειρηματικότητα ώστε να μειωθεί η ανεργία.
 
 
 
 
 
 
 
 
Μοιράσου το άρθρο:

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:Μεσόγειος
Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
Facebook Email Αντιγραφή συνδέσμου Εκτύπωση
Προηγούμενο άρθρο Οι εκλογές στην ΕΡΤ
Επόμενο άρθρο Το εκλογικό τους δικαίωμα άσκησαν οι υποψήφιοι Δήμαρχοι και Περιφερειάρχες (video)

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Θεσσαλονίκη: Συνεχίζεται η “μάχη” για την πλήρη κατάσβεση της πυρκαγιάς σε εταιρεία ανακύκλωσης στη Σίνδο
10 λεπτά ago
TisimΒενη: Χιλιάδες προσκυνητές στη Σουρωτή για τη μνήμη του Αγίου Παϊσίου – 31 χρόνια από την κοίμησή του
14 λεπτά ago
Ο «χάρτης» των πληρωμών από e-ΕΦΚΑ, ΔΥΠΑ για την περίοδο 14 Ιουλίου έως 18 Ιουλίου
12 ώρες ago
ΔΥΠΑ: Μέχρι τη Δευτέρα οι αιτήσεις για τη δράση απασχόλησης στη Θεσσαλία με επιδότηση έως 22.500
13 ώρες ago
Ζαχαράκη στη Σύνοδο Πρυτάνεων: «Καθαροί κανόνες – Καθαρές ευθύνες» – 1,5 δισ. ευρώ για τα δημόσια πανεπιστήμια έως το 2025
13 ώρες ago

Ακολουθήστε μας στα social media

Ακολουθήστε το verginanews.gr στο Instagram και το Facebook για να είστε πάντα ενημερωμένοι. Στο youtube μας μπορείτε να απολαύσετε όλες τις τελευταίες εκπομπές μας.
FacebookLike
XΑκολούθησε
InstagramΑκολούθησε
YoutubeSubscribe

ΕΚΠΟΜΠΕΣ

Π. Λαφαζάνης: “Μέγας Αρχιπραξικοπηματίας και μέγας μυθομανής ο Παυλόπουλος”-Α. Μητρόπουλος: “Κατέστρεψε το Κοινωνικό Κράτος ο Τσίπρας, έχει ρόλο να παίξει”

Π. Λαφαζάνης: «Μέγας Αρχιπραξικοπηματίας» ο Παυλόπουλος και «μέγας μυθομανής» Α. Μητρόπουλος: Έχει ρόλο ο Τσίπρας να…

News Room

Ο Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως Βαρνάβας στη Βεργίνα τηλεόραση

Ο Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως Βαρνάβας στη Βεργίνα τηλεόραση και στην εκπομπή "σχολιάζοντας την επικαιρότητα…

News Room

ΒΕΡΓΙΝΑ TV: Ο Στέφανος Κασσελάκης στην εκπομπή «Σχολιάζοντας την Επικαιρότητα»

Καλεσμένος στην εκπομπή του Στέργιου Καλόγηρου ο πρόεδρος του κόμματος «Κίνημα Δημοκρατίας», Στέφανος Κασσελάκης σε…

News Room

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

ΚΟΣΜΟΣΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Financial Times για τα 10 χρόνια από το 2015: Πώς επέστρεψε η Ελλάδα από τον γκρεμό – Η κωλοτούμπα Τσίπρα και το μεγάλο comeback

News Room
ΚΟΣΜΟΣ

SkyNews: «Μυστική» και «επιταχυνόμενη εκστρατεία» για την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα στην Ελλάδα

News Room
ΚΟΣΜΟΣΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ο Τραμπ επιβάλλει επιπλέον δασμούς 35% στα καναδικά προϊόντα

News Room
ΚΟΣΜΟΣΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ενέργεια και ασφάλεια στην κορυφή της ατζέντας των ΗΠΑ στην Ελλάδα

News Room
Βεργίνα Τηλεόραση
Facebook Twitter Youtube Rss
Copyright © 2024 VerginaNews
  • Πολιτική Απορρήτου
  • Όροι Χρήσης
  • Διαφημιστείτε σε εμάς
  • Επικοινωνία
adbanner
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?