Τρίτη, 29 Ιούλ 2025
Βεργίνα Τηλεόραση
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΣΠΟΡ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΕΚΠΟΜΠΕΣ
  • WEB TVWEB TVWEB TV
Ρoή Ειδήσεων
Χρυσοχοΐδης: Εφιάλτης οι μεγάλες μεταναστευτικές ροές, δεν μπορούμε ως χώρα να διαχειριστούμε χιλιάδες μετανάστες
Ρόδος: Σύλληψη 47χρονου για σεξουαλική επίθεση σε Γερμανίδα τουρίστρια
Καιρός: Ζέστη και ισχυροί άνεμοι σήμερα
Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σήμερα στην Αττική και άλλες σε 4 περιφέρειες της χώρας
Διακοπές: Ο Νοέμβριος είναι ο νέος Αύγουστος – Πώς οι καύσωνες αλλάζουν το πλάνο διακοπών στη Μεσόγειο
Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 29 Ιουλίου
Δένδιας για Τουρκία: Υπάρχει απειλή και το λέω ξεκάθαρα
ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ – Βουλή: Η συζήτηση της πρότασης για τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής σχετικά με τον ΟΠΕΚΕΠΕ
Θεσσαλονίκη: Καπνοί σε αλυσίδα καταστημάτων στην Τσιμισκή
Αλλάζει ο καιρός – Τι είναι οι ξηρές καταιγίδες και γιατί χρειάζεται μεγάλη προσοχή
Font ResizerAa
Βεργίνα ΤηλεόρασηΒεργίνα Τηλεόραση
Search
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΣΠΟΡ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΕΚΠΟΜΠΕΣ
  • WEB TVWEB TVWEB TV
Ακολουθησε μας
  • Πολιτική Απορρήτου
  • Όροι Χρήσης
  • Διαφημιστείτε σε εμάς
  • Επικοινωνία
© 2024 Verginanews
ΚΟΣΜΟΣ

Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΩΝ ΗΠΑ ΣΤΟΝ ΡΩΣΟ ΟΥΚΡΑΝΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΜΕΤΑ

2 έτη ago
Κοινοποίηση
6 Λεπτά ελάχιστη ανάγνωση
Κοινοποίηση

ΓΡΆΦΕΙ Ο ΑΝΤΙΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΕΑ ΚΟΥΣΑΝΤΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΊΝΟΣ

Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΩΝ ΗΠΑ ΣΤΟΝ ΡΩΣΟ ΟΥΚΡΑΝΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΜΕΤΑ

Η πολυπόθητη ΕΙΡΗΝΗ ή​ έστω η ΚΑΤΑΠΑΥΣΗ ΤΟΥ ΠΥΡΟΣ​ στο άμεσο μέλλον φαίνεται​ μακριά στον Ρώσο Ουκρανικό πόλεμο καθόσον υπάρχει​ παντελής απουσία οποιασδήποτε πρωτοβουλίας των ΗΠΑ ή οποιουδήποτε Ευρωπαίου ΗΓΕΤΗ πλην του Προέδρου Μακρόν να αναλάβει έστω και κάποιες αξιόλογες πρωτοβουλίες.

Οι πρόσφατες κοινές δηλώσεις της​ Κοντολίζα Ράις, υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ στην περίοδο 2005-2009 και του Ρόμπερτ Γκέιτς, υπουργού Άμυνας στην περίοδο 2006-2011 είναι ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ των ΗΠΑ στον Ρώσο Ουκρανικό πόλεμο. Και οι δύο πρώην υπουργοί των ΗΠΑ​ θεωρούν απαράδεκτο να σταματήσουν οι επιχειρήσεις διότι υπό τις σημερινές συνθήκες κάθε κατάπαυση πυρός, θα αφήσει τις ρωσικές δυνάμεις σε πλεονεκτική​ θέση να συνεχίσουν​ την εισβολή τους στην Ουκρανία.

  1. Από την αρχή του πολέμου οι ΗΠΑ διάλεξαν τον δρόμο της ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΗΣ ΑΠΟΣΤΑΣΗΣ​ στην ένοπλη σύγκρουση Ρωσίας Ουκρανίας.​ Οι ΗΠΑ θεώρησαν ότι καλό για τα δικά τους συμφέροντα θα ήταν να υποστηρίξουν την Ουκρανία​ τα κράτη του ΝΑΤΟ και της ΕΕ που βρίσκονται στην Ευρώπη και έχουν πλησιέστερα​ γεωγραφικά και γεωστρατηγικά κοινά στοιχεία με την Ουκρανία.
  2. Η​ ​ αποναζιστοποίηση, η αποστρατικοποίηση του ουκρανικού κράτους που έθεσε η Ρωσία, καθώς και η διασφάλιση​ ουδέτερου καθεστώτος αρχικά εκτιμάται ότι είναι πολύ δύσκολο να υλοποιηθούν πλέον μετά την διελκυστίνδα που έχει πραγματοποιηθεί μεταξύ Ουκρανίας, ΕΕ, ΝΑΤΟ, ΗΠΑ από την μία πλευρά και την Ρωσία, Ιράν, Τουρκία, Λευκορωσία από την άλλη.
  3. Ο ΡΟΛΟΣ ΤΩΝ ΗΠΑ περιορίστηκε στην υποστήριξη της Ουκρανίας με αναδιανομή​ από​ οπλικά συστήματα​ σοβιετικής – ρωσικής τεχνολογίας αλλά και ευρωπαϊκής τελευταία​ που διέθεσαν​ κράτη της ΕΕ ώστε να ενισχύσει την ουκρανική άμυνα.​ Στα κράτη που ανταποκρίθηκαν μεταξύ αυτών και η Ελλάδα δόθηκαν υποσχέσεις για προμήθεια άλλων οπλικών συστημάτων δυτικού τύπου ενώ ζητήθηκε και από την Κύπρο να συνεισφέρει σε οπλικά συστήματα σοβιετικού – ρωσικού τύπου που απορρίφτηκε από την Κυπριακή Δημοκρατία.
  4. Οι ΗΠΑ απέφυγαν ακόμα και την ΛΕΚΤΙΚΗ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ με την Ρωσία διότι δεν θέλησαν να εμπλακούν σε υψηλή ρητορική απειλών και κατηγοριών, γεγονός που θα επιδείνωνε την εμπόλεμη κατάσταση. Ακόμα και όταν η Ουκρανία ζήτησε την ένταξή της στο ΝΑΤΟ οι ΗΠΑ απάντησαν ΑΜΕΣΑ ότι δεν είναι καλό το timing για την ένταξή τους
  5. Σταδιακά οι ΗΠΑ ΑΡΧΙΣΑΝ ΠΛΕΟΝ ΝΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΝ με αμερικάνικο υλικό την Ουκρανία με αποτέλεσμα​ να χορηγήσουν​ ​ δεκάδες συστοιχίες πυραύλων ΗIMARS που εκτοξεύουν πυραύλους μεγάλης ταχύτητας καθοδηγούμενους με μεταβλητή πορεία πλοήγησης​ GPS με αποτέλεσμα να έχουν καταστρέψει στα μετόπισθεν σημαντικούς​ ρωσικούς στόχους. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το μεγάλο πλήγμα των Ρώσων το βράδυ της Πρωτοχρονιάς 2023 στη πόλη Μακιίβκα, που είναι​ υπό ρωσική κατοχή ανατολικά του Ντονέτσκ μόλις 15 χιλιόμετρα, όπου στοίχησε την ζωή πολλών ρώσων στρατιωτών. Η ΕΓΚΡΙΣΗ ΤΟΥ ΧΡΗΜΑΤΙΚΟΥ ΠΟΣΟΥ​ βοηθείας από τις ΗΠΑ στην Ουκρανία​ των 20 δις δολαρίων για χορήγηση μόνο οπλικών συστημάτων μέχρι σήμερα, επεξηγεί πλήρως ότι οι ΗΠΑ επιθυμούν την παράταση του πολέμου με αντικειμενικό σκοπό την ΦΘΟΡΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΡΙΒΗ των Ρώσων σε παρατεταμένες επιχειρήσεις.
  6. Η​ πρόσφατη αναφορά της​ ΟΜΙΛΙΑΣ ΖΕΛΕΝΣΚΙ​ ΣΤΟ ΚΟΓΚΡΕΣΟ όταν επισκέφτηκε τις ΗΠΑ ότι​ ‘’Τα χρήματά σας δεν είναι φιλανθρωπία. Είναι μια επένδυση στην παγκόσμια ασφάλεια και τη Δημοκρατία’’, αποκαλύπτει την συνεχιζόμενη ναι μεν έμπρακτη βοήθεια των ΗΠΑ στην Ουκρανία με τεράστια ποσά βοήθειας (συνολικά από 33 έως 45 δις)​ αλλά μελλοντικά εκτιμάται ότι θα προκαλέσουν την αντίδραση των πολιτών των ΗΠΑ καθόσον τα υψηλά επιτόκια 7%​ αυξάνουν τον πληθωρισμό.
  7. Η ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ του Ρώσο Ουκρανικού πολέμου έχει φέρει τις ΗΠΑ σε σημείο σημαντικής​ οικονομικής ενίσχυσης δεδομένου του ότι η Ευρώπη είναι αναγκασμένη να προμηθευτεί LNG από τις ΗΠΑ 50 δις κυβικών μέτρων φυσικού αερίου τον χρόνο, μη έχοντας άλλη επιλογή εν μέσω χειμώνα και εν μέσω μιας καθολικής πλέον αναδιανομής​ του φυσικού αερίου των κρατών της ΕΕ

Συμπερασματικά, οι ΗΠΑ μελλοντικά​ θα βρεθούν σε δύσκολη θέση να αντιμετωπίσουν ταυτόχρονα​ την ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΑ ιδιαίτερα στην περιοχή της ΤΑΙΒΑΝ, γεγονός που δυσκολεύει τις συνθήκες αντιμετώπισης ταυτόχρονα 2 υπερδυνάμεων και έτσι οι ΗΠΑ προσπαθούν εξ αποστάσεων να έχουν ρόλο διακριτικού παρατηρητή.
Επιπλέον η καταστροφή του κινέζικου αερόστατου στον Εναέριο Χώρο των ΗΠΑ θα διαπιστώσει τι είδους εξοπλισμό και δυνατότητες​ είχε ενώ ήταν αρκετό να αναβάλει την επίσκεψη Μπάιντεν στην Κίνα και να αυξήσει την ένταση.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:Κουσαντας
Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
Facebook Email Αντιγραφή συνδέσμου Εκτύπωση
Προηγούμενο άρθρο Ο Γ. Αρβανιτίδης για την ακύρωση του διαγωνισμού για το παιδιατρικό νοσοκομείο στο Φίλυρο
Επόμενο άρθρο Αντώνης Σαμαράς από Θεσσαλονίκη: Αυτή η παράταξη είναι για τα δύσκολα 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Χρυσοχοΐδης: Εφιάλτης οι μεγάλες μεταναστευτικές ροές, δεν μπορούμε ως χώρα να διαχειριστούμε χιλιάδες μετανάστες
3 λεπτά ago
Ρόδος: Σύλληψη 47χρονου για σεξουαλική επίθεση σε Γερμανίδα τουρίστρια
39 λεπτά ago
Καιρός: Ζέστη και ισχυροί άνεμοι σήμερα
41 λεπτά ago
Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σήμερα στην Αττική και άλλες σε 4 περιφέρειες της χώρας
46 λεπτά ago
Διακοπές: Ο Νοέμβριος είναι ο νέος Αύγουστος – Πώς οι καύσωνες αλλάζουν το πλάνο διακοπών στη Μεσόγειο
50 λεπτά ago

Ακολουθήστε μας στα social media

Ακολουθήστε το verginanews.gr στο Instagram και το Facebook για να είστε πάντα ενημερωμένοι. Στο youtube μας μπορείτε να απολαύσετε όλες τις τελευταίες εκπομπές μας.
FacebookLike
XΑκολούθησε
InstagramΑκολούθησε
YoutubeSubscribe

ΕΚΠΟΜΠΕΣ

ΒΕΡΓΙΝΑ TV: Σημαντική μείωση του κόστους ρεύματος για τα ελληνικά πανεπιστήμια

Για τη σημαντική οικονομική ωφέλεια που θα έχουν τα ελληνικά ΑΕΙ από τη μείωση στο…

Ελένη Ευσταθίου

Π. Λαφαζάνης: “Μέγας Αρχιπραξικοπηματίας και μέγας μυθομανής ο Παυλόπουλος”-Α. Μητρόπουλος: “Κατέστρεψε το Κοινωνικό Κράτος ο Τσίπρας, έχει ρόλο να παίξει”

Π. Λαφαζάνης: «Μέγας Αρχιπραξικοπηματίας» ο Παυλόπουλος και «μέγας μυθομανής» Α. Μητρόπουλος: Έχει ρόλο ο Τσίπρας να…

News Room

Ο Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως Βαρνάβας στη Βεργίνα τηλεόραση

Ο Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως Βαρνάβας στη Βεργίνα τηλεόραση και στην εκπομπή "σχολιάζοντας την επικαιρότητα…

News Room

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Ένοπλος άνοιξε πυρ σε ουρανοξύστη – Τέσσερις νεκροί, ανάμεσά τους αστυνομικός

News Room
ΚΟΣΜΟΣ

Η Γαλλία αναγνωρίζει το Παλαιστινιακό Κράτος – Επιστολή Μακρόν στον Μαχμούντ Αμπάς

News Room
ΚΟΣΜΟΣΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η ανάλυση του BBC για τη συμφωνία ΗΠΑ – ΕΕ: Μεγάλη νίκη του Τραμπ – Η παρηγοριά για την Ευρώπη

News Room
Abir Sultan | Συντελεστές: AP
ΚΟΣΜΟΣ

Νετανιάχου: «Δεν υπάρχει λιμός στη Γάζα, είναι ξεδιάντροπο ψέμα»

Ελένη Ευσταθίου
Βεργίνα Τηλεόραση
Facebook Twitter Youtube Rss
Copyright © 2024 VerginaNews
  • Πολιτική Απορρήτου
  • Όροι Χρήσης
  • Διαφημιστείτε σε εμάς
  • Επικοινωνία
adbanner
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?