Αναμένεται να διατηρηθεί το κρύο σύμφωνα με τις τελευταίες προγνώσεις για τον καιρό και οι θερμοκρασίες θα παραμείνουν σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα.
Σύμφωνα με τον Μαρουσάκη, ο καιρός τις επόμενες ημέρες θα είναι χειμωνιάτικος, με τα φαινόμενα να σημειώνονται στα ανατολικά τμήματα, δηλαδή ανατολική και νότια Θεσσαλία, Σποράδες, Αττικοβοιωτία, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησο, Κυκλάδες αλλά και βόρεια Κρήτη.
Στις Κυκλάδες αναμένεται να κάνει πολύ κρύο τις επόμενες ημέρες, ενώ πολύ δυνατοί θα είναι οι βοριάδες ακόμη και 8 μποφόρ και κάποιες ασθενείς βροχές μικρής όμως διάρκειας αναμένεται να σημειωθούν.
Μονοψήφιες θερμοκρασίες θα σημειώνονται στα περισσότερα γεωγραφικά διαμερίσματα.
Το χειμωνιάτικο σκηνικό θα διαρκέσει μέχρι και το τέλος της άλλης εβδομάδας, και θα ξεπεράσει και την 15η Φεβρουαρίου και ίσως μέσα στην άλλη εβδομάδα να υπάρξουν κάποιες πιο έντονες εξάρσεις σε ό,τι αφορά τα φαινόμενα στην ανατολική Ελλάδα.
Ενδεχομένως να υπάρξουν λίγο περισσότερα χιόνια με περισσότερη ένταση προς τα μέσα της άλλης εβδομάδας, χαμηλά κοντά στα 200 μέτρα όχι όμως μέσα σε πόλεις.
Από Μελίσσια, Βριλήσσια και πάνω, Άγιο Στέφανο, Διόνυσο, Δροσιά, Άνοιξη, Καπανδρίτι, εκεί δεν αποκλείεται να υπάρξουν μεγάλες εξάρσεις σε ό,τι αφορά την επόμενη εβδομάδα, τόνισε ο Μαρουσάκης.
Έτσι, ένα χαμηλό στρώσιμο μπορεί να σημειωθεί, όσον αφορά τις χιονοπτώσεις, όχι όμως κάτι το ακραίο.
Ο Νίκος Καντερές ανέφερε σε ανάρτησή του ότι ο Φεβρουάριος θα είναι ψυχρότερος μήνας από τον Γενάρη, ενώ θεωρεί πιθανό να σημειωθούν βροχές και χιόνια μετά την Κυριακή.
Ειδικότερα, ο γνωστός μετεωρολόγος αρχικά ανέφερε ότι «ο Ιανουάριος ήταν σχετικά θερμός για την εποχή, καθώς σε όλη τη διάρκεια του οι μέγιστες κυρίως θερμοκρασίες ήταν μεγαλύτερες των κανονικών τιμών». Στη συνέχεια ο κ. Καντερές τόνισε ότι «στην Αθήνα στις 25 ημέρες οι μέγιστες θερμοκρασίες για τον Ιανουάριο ήταν μεγαλύτερες της κανονικής τιμής των 13 βαθμών, που έφθασαν και τους 20 βαθμούς, ενώ οι μικρότερες μέγιστες έπεσαν στους 9 και 10 βαθμούς στο τριήμερο 13-15 του μήνα, που συνοδεύτηκε με αρκετά χιόνια στα ορεινά και αξιόλογες βροχές στα πεδινά», ενώ επισήμανε παράλληλα πως ο περασμένος μήνας «ήταν υγρός και με αρκετές ομίχλες».
Ο μετεωρολόγος αναφέρθηκε στη μεταβολή του καιρού τον Φεβρουάριο, όπου το πρώτο βαρομετρικό χαμηλό έφερε βροχές και καταιγίδες ακόμη και στην Αττική, και τόνισε ότι ο τρέχων μήνας «δεν μπορεί να είναι θερμός, καθώς η θερμοκρασία που άρχισε την πτώση, θα κρατήσει τον υδράργυρο σε σχετικά χαμηλά επίπεδα και κάτω από τα κανονικά έως τις 16 Φεβρουαρίου τουλάχιστον».
Σχετικά με την πρόγνωση του καιρού της τρέχουσας εβδομάδας, ο κ. Καντερές τόνισε ότι δεν θα σημειωθούν χιονοπτώσεις από Τετάρτη μέχρι και Σάββατο, καθώς ο εκτεταμένος Σιβηρικός αντικυκλώνας που καλύπτει την κεντρική, τη βόρεια και την ανατολική Ευρώπη θα φτάσει στην Ελλάδα, δημιουργώντας κάτι σαν «κράσπεδο».
Όμως, ο μετεωρολόγος επισήμανε ότι μετά την Κυριακή (9/2) ένα βαρομετρικό χαμηλό από την Κεντρική Μεσόγειο θα κινηθεί ανατολικά και θα περάσει κάτω από τα «κράσπεδα» του αντικυκλώνα και, σε συνδυασμό με αυτόν, θα φέρει χιόνια και βροχές στη χώρα.