«Δίνουμε έμφαση σε όλη την χώρα και όταν καταρτίζουμε ένα πρόγραμμα περιοδειών προσπαθούμε να φτάνουμε παντού», τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στο OPEN σήμερα, Τετάρτη 22/5.
Για την καθημερινότητα και την ακρίβεια και την επιστολή που έστειλε στην Κομισιόν είπε: «Η ακρίβεια είναι το πρώτο πρόβλημα που απασχολεί το νοικοκυριό αλλά να βάλουμε τα πράγματα στην σωστή τους διάσταση. Η Ελλάδα έχει χαμηλότερο πληθωρισμό 5ετιας στην ΕΕ και το επίπεδο τιμών μετά τα χρόνια της κρίσης είναι υψηλό. Στον πληθωρισμό των τροφίμων έχει ρόλο μεγάλο και το ελαιόλαδο, τόνισε το οποίο είναι ένα χρηματιστηριακό αγαθό. Η κυβέρνηση έχει πάρει παρεμβατικά μέτρα στην αγορά, είπε ακόμα και έχουν φέρει κάποιο αποτέλεσμα αλλά όχι αυτό που περίμεναν οι πολίτες και εμείς».Τα προϊόντα αυτά είναι πολυεθνικών και πρέπει να γίνει διάκριση με τα προϊόντα της λαϊκής. Και έχουμε να διαχειριστούμε και την κλιματική κρίση. Διαπιστώσαμε ότι οι πολυεθνικές έχουν χωρίσει την Ευρώπη σε ζώνες και ζήτησα από την Κομισιόν να έχουμε μια ευρωπαϊκή απάντηση για να λειτουργεί στην πράξη η ενιαία αγορά».
Πρόσθεσε ότι κανένα μέτρο δεν θα λύσει από μόνο του το πρόβλημα και σημείωσε ότι είναι ρεαλιστικό να περιμένουμε κάτι από αυτή την παρέμβαση.Ο πρωθυπουργός είπε ακόμα ότι η βάση της ΝΔ συσπειρώνεται και θα ληφθούν μεγάλες αποφάσεις στην Ευρώπη με την Ελλάδα να είναι πρωταγωνίστρια και όχι ουραγός. «Θέλουμε να συσπειρώσουμε τον κόσμο μας και σε εκείνους που κοιτούν στα δεξιά μας», υπογράμμισε.
«Η Συμφωνία των Πρεσπών πρέπει να τηρηθεί και στα ζητήματα της ονομασίας δεν θα κάνουμε πίσω και όσοι εξακολουθούν να την ονοματίζουν προεδρία της Μακεδονίας θα μας βρουν απέναντι.
Η προεκλογική περίοδος τελείωσε και ήρθε η ώρα να σοβαρευτούν και να σεβαστούν την συνθήκη εφόσον θέλουν να μείνουν στον ευρωπαϊκό δρόμο. Η Ελλάδα δεν είναι μόνη. Βεβαίως και ζήτησα παρέμβαση από την Ευρώπη και η Ελλάδα δεν είναι απομονωμένη. Τα Σκόπια είναι. Και πιστεύω ότι θα προσαρμοστούν.
Τα ζητήματα που αφορούν την ονομασία δεν αλλάζουν. Υπάρχει δυνατότητα να συζητήσουμε το μέλλον της συμφωνίας και αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι νασκήσουμε πίεση για να αντιληφθούν ότι οδηγούνται σε διεθνή απομόνωση.