Ο Πρόεδρος της ΕΟΕ Σπύρος Καπράλος, που εντάσσεται στην οικογένεια των «αθανάτων» μελών της ΔΟΕ, μίλησε στην ΕΡΑ Σπορ και στην εκπομπή «Αθλητικός Τουρισμός», που παρουσιάζουν ο Μάκης Τσίλκος κι ο Φάνης Σκύφτας, επισήμανε ότι: «Είναι σημαντικό η Ελλάδα, η χώρα που γέννησε τους Ολυμπιακούς Αγώνες, να έχει παρουσία και φωνή στην Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή».
«Στη ΔΟΕ, Εκεί που είναι το κέντρο των σημαντικών αποφάσεων των Ολυμπιακών. Μετά από 3 χρόνια η χώρα μας θα έχει την θέση της εκεί που πρέπει, στην Διεθνή Ολυμπιακή οικογένεια», είπε ακόμη ο κ. Καπράλος και συνέχισε: «Το πιο σημαντικό είναι πώς εκτιμήθηκε η παρουσία μου και η προσπάθεια που έχω διαδραματίσει σε όλα τα αθλητικά δρώμενα της χώρας, όπως και σε διεθνές επίπεδο. Γι αυτό έγινε δεκτή η πρόταση του Τόμας Μπαχ, ώστε να γίνω μέλος της Ολυμπιακής οικογένειας, μαζί με άλλα 9 στελέχη, που θα οριστικοποιηθεί και τυπικά στην Γενική Συνέλευση της ΔΟΕ στις 26 Ιουνίου».
Ο ίδιος ο Γερμανός πρόεδρος της ΔΟΕ, που πρότεινε τον κ. Καπράλο, γνωρίζεται μαζί του πολλά χρόνια πριν τους Ολυμπιακούς της Αθήνας και συνεργάστηκε μαζί του για την τεκμηρίωση και προεργασία των εν λόγω αγώνων, «Αφ΄ ότου ανέλαβε την προεδρία της Διεθνούς, ο κ. Μπαχ, όπως είπε ο κ. Καπράλος, έχει βοηθήσει τα τελευταία χρόνια, τόσο για τις καταστροφές στο Μάτι, αλλά και για τους πρόσφυγες με κατασκευή γηπέδου στην Μόρια και γηπέδου μπάσκετ στον Βοτανικό. Όπως και για τις υποτροφίες 12.000 ευρώ σε κάθε αθλητή μας, για την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο 2016».
Ακόμη αναφερόμενος στο πρόγραμμα της ΕΟΕ «υιοθετείστε έναν αθλητή» για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκυο, είπε: «Φέτος είναι πολύ κρίσιμη η χρόνια, καθώς τους επόμενους 12 μήνες θα κριθούν σχεδόν όλες οι προκρίσεις. Θέλω να πιστεύω, ότι θα έχουμε μεγάλη παρουσίασε ατομικά, αλλά και σε πολλά ομαδικά αθλήματα, όπου θα διεκδικήσουμε πολλές διακρίσεις και μετάλλια. Γι αυτό το εν λόγω πρόγραμμα με τις χορηγίες λειτουργεί για 130 αθλητές, που έχουν ασφάλιση, νοσοκομειακή κι ιατρική περίθαλψη, γυμναστήρια για την προετοιμασία τους, τις μετακινήσεις για τους ίδιους και τον εξοπλισμό τους, για να πηγαίνουν σε αγώνες και προετοιμασία. Ο μεγάλος αριθμός συμμετοχής στο Τόκυο, θα εξαρτηθεί από τα ομαδικά αθλήματα, όπως πόλο ανδρών και γυναικών, του μπάσκετ ανδρών, του ανσάμπλ και της συγχρονισμένης κολύμβησης».
Για το Παναθηναϊκό Στάδιο, ο κ. Καπράλος δήλωσε ότι: «Από το 2010, η λειτουργία του Παναθηναϊκού Σταδίου ως εκθεσιακός χώρος, είναι ο Νο1 χρηματικός αιμοδότης της Ολυμπιακής Επιτροπής. Με τους 275.000 επισκέπτες που πέρασαν πέρυσι, τα έσοδα που είχε η ΕΟΟ ξεπέρασαν το 1 εκατομμύριο ευρώ. Το νούμερο αυτό χρόνο, με το χρόνο αυξάνεται».
Για το Ολυμπιακό Κολυμβητήριο του Ζαππείου, που ανήκει στην ΕΟΕ : «Δυστυχώς το Ολυμπιακό κολυμβητήριο έχει μεγάλα προβλήματα. Προσπαθήσαμε με την Περιφέρεια να βρούμε μια άκρη, αλλά η γραφειοκρατία είναι μεγάλη κι έμεινε στα χαρτιά. Εχει μεγάλα προβλήματα ασφάλειας, που πρέπει να ξεπεραστούν. Θέλω να πιστεύω, ότι θα το βάλουμε μπροστά να φτιαχτεί, γιατί πονάει η ψυχή μου, αφού έχω μεγαλώσει αθλητικά εκεί, που το βλέπω κλειστό».
Για το ΟΑΚΑ δήλωσε πώς: «Η ΕΟΕ δεν έχεις επιστασία, έχει απλά δύο εκπροσώπους στην διοίκηση του, αφού είναι νομικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου. Εμείς δίνουμε την μάχη να παραμείνεις χώρος άθλησης για όλες τις αθλητικές ομοσπονδίες, όπου θα προπονούνται οι αθλητές υψηλού επιπέδου. Ο αθλητισμός είναι κοινωνικό αγαθό και δεν είναι μόνον ποδόσφαιρο και μπάσκετ. Τα ερασιτεχνικά αθλήματα πρέπει να συνυπάρχουν με τα επαγγελματικά κι εμπορικά αθλήματα, για να μπορούν να συντηρούνται και να εξελίσσονται κι αυτά μαζί τους».
Για τις εγκαταστάσεις της Αρχαίας Ολυμπίας: «Συνεργαζόμαστε με την Διεθνή Ολυμπιακή Ακαδημία και την ΔΟΕ, ώστε οι εγκαταστάσεις αυτές να μπορέσουν , να συντηρηθούν και να βελτιωθούν, ώστε να φιλοξενήσουν περισσότερο κόσμο από το εξωτερικό. Το λίκνο των Ολυμπιακών πρέπει να τονιστεί σε όλο τον κόσμο, πως είναι κτήμα όλων των μελών της Ολυμπιακής παγκόσμιας οικογένειας. Αποτελεί το ιστορικό κόσμημα των Ολυμπιακών».
ΠΗΓΗ: ΕΡΑΣΠΟΡ