Ο Στέφανος Τσιτσιπάς (Νο10) προκρίθηκε με ανατροπή (2-1 σετ) στους «32» του Miami Open.
Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας άργησε να μπει στις απαιτήσεις του αγώνα, με αποτέλεσμα να πρέπει να κυνηγήσει την ανατροπή απέναντι στον Τσου Χσιν Τσενγκ (Νο115), την οποία εν τέλει πραγματοποίησε σε σχεδόν δύο ώρες.
Η αναμέτρηση
Στο πρώτο σετ, ο τενίστας από την κινεζική Ταϊπέι αιφνιδίασε τον Τσιτσιπά, είχε δύο love service game, του «έσπασε» το σερβίς στο έβδομο game και με 6-4 έβαλε τον εαυτό του σε ρόλο οδηγού στον αγώνα.
Ο 26χρονος Έλληνας τενίστας, ωστόσο, επιβίωσε στο δεύτερο σετ, όταν βρέθηκε πίσω στο σκορ με 2-1, «απάντησε» με break για το 2-2, ενώ break έκανε και για το 7-5 και την ισοφάριση στα σετ (1-1). Αυτό ήταν και το σετ που διήρκησε περισσότερο. Πιο συγκεκριμένα, οι δύο τενίστες έπαιξαν για 54 λεπτά.
Στο τρίτο σετ, φάνηκε η διαφορά ποιότητας μεταξύ του Τσιτσιπά και του Τσενγκ, με αποτέλεσμα το 6-3 στα games να στείλει το νούμερο 10 της παγκόσμιας κατάταξης στον 3ο γύρο του 1000αριού τουρνουά της ATP.